OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Heavy Metal Forever
Ja mam Hejvik rad a vzdy vyhladavam stare pecky. Jedna vec. Dole nejaky typek vyprava o nejakych mastnych vlasoch a anglicku. Recenzent zase spomina NWOBHM. Prosim pani co ma Overlorde spolocne s NWOBHM. A este k tomu Cirith Ungol. Neviem o tom ze by Cirith Ungol bola anglicka kapela. A to si hovoris recenzent? To ako ked minule niekto vypraval ze ta nemecka kapela Manilla road ma tam spevak taky divny nemecky prizvuk (Manilla Road - Wichita , Kansas USA), Cirith Ungol (Ventura, California) Overlorde (Atlantic City, New Jersey). Tu sa jedna o USPM (US Power Metal) nie o New wave British Heavy Metal a uz vonkoncom tento ich prvy EP pocin nepochadzal z 1982. Kapela vznikla v 1985 roku a rozpadla sa v 1988. A este nieco. Neporovnavajte Iron maiden ktory ma obrovske rozpocty na album od EMI s nejakou kapelou z New Jersey, ktora vydava EP pomaly na vlastne naklady. To je ako keby ste porovnali Madonnu a Daru Rollins.
To podstatné si zachytil :))
vam sa to chcelo docitat az do konca???? ja som to vzdal po maidnoch a priestoch... :)
žávorce
poznamka v zarovce?
Poznámka v zárovce a mám kvůli ní takovej průser :)
2Marigold: Omluva přijata, MP hajzlové :-))))))))))
A jen tedy pro pořádek, výčet těch "ostatních" končí kapelou Savage a hned řádek nad tím, z pohledu psaní skoro vlevo, mezi skupimami Elixir a Hellanbach je opět Savage. Zeptej se Louži. No nic, jdu si sehnat na doplnění znalostí NWOBHM kapely Satan a Tank, to zní vcelku zajimavě :-)))
Nemaj strach, masélko.:o)
rudi: ked som to pisal, tak tam bola fotka sweet fesaka ako vystrihnuteho z nejakeho bojbandu...az som sa zacal o teba obavat :))))
No, bohužel nemám čas a nervy se v tom výčtu dál hrabat. prostě autor recenze chtěl zamachrovat a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Tímto se omlouvám za celou MP.
Savage sú aj tak dvakrát :-) Nič si z toho nerob,u mňa je takéto "vyrývanie" profesionálna deformácia...
Martin + Ruum: Jedná se o kapely SAVAGE a SWEET SAVAGE, čili žádné dublování. Ostatní jsem snad opravil.
Chris "Burnes", kerejpa to je?:-) Ale v poho, hlavne sa mi páčil, že autor zoznamu asi za najväčšie NWOBHM pecky považuje Raven a Savage, lebo ich tam dal až dvakrát:-)
Jen pár, takže dvě? :-)))) To sedí, já znám tři, z toho navíc dvě jen dle názvu (Samson, Savage-ostatně ty tam uvádíš 2x) a slyšel jsem akorát Saxon. Bohužel slyšel :-)))
Rumm : Neslyšel. Slyšel sem jich jen pár. Ten seznam sem opsal z nějakýho dokumentárního elaborátu o nový vlně heavy metalu :) Přišlo mi to jako dobrej nápad :)
myslíš Julka? :o)
pocuj rudi, co to mas za hezouna na fotke? :))
určite áno, svojho času tuším dokonca viedol československý fanclub ETHEL THE FROG.:o)
On jen pravidelně čte Klenoty albových archívů ve Sparku:-)))
Loužo, na to, že starý klasiky dobrovolně moc neposloucháš, těch "ostatních" kapel "znáš" celkem dost. Vážně si je všechny slyšel? :-)))))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek