OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Zajimavy ... u projekce bych mozna neusinal :)
Já si původně myslel, že tam budou mít i nějakou projekci, právě třeba ve stylu Tool nebo Neurosis. Ale asi to nevedou...
Vizuelne nebyli Isis o nic mene zajimavi nez kterakoli slusnrejsi nu/metal nebo HC kapela. Tim spise ze dokoecka hrali vesmes totez. Nechapu ty srovnavani s Tool atp...
Jo, byl to fajn koncert. MONNO mi přišli hodně legrační, jak "hudbou", tak pódiovou prezentací. Takovouhle šílenost bych si asi v klidu domova (nikoliv důchodců) neposlechl, ale naživo byli zábavní. JESU byli takoví nijací, zvuk blbej, zpěv neslyšitelnej, sem tam nápad se mihnul dobrej. ISIS jednoznačně kralovali ! I když i u nich bych si představoval o něco lepší zvuk. Podívaná na čtyři drtící a klátící se kytaráky byla super :)...celkově dobré.
jen bych podotkl, že JESU bych vydržel ještě mnohem déle.. co se týká MONNO, to, co jsem slyšel (posledních 10 min. - ale zase kalírna byla taky zážitek :) znělo výborně.. a ISIS bez komentáře
to Vike
Děkuji!
Spise si leci komplex z neuspechu SK hokejoveho vyberu :-)
Martin sa dal na betting?
btw ~ by the way ~ mimochodem
Už se musím konečně zeptat...
Prosím Vás, řekněte mi někdo, co označuje zkratka - btw - . Já na to nemohu přijít. (Ber to wážně? Between? Nebo.. co to ksakru je...). Jo a vím, že jsem natvrdlý :)))) hehe
Ja vam teda nevim po dlouhy dobe koncert kde mne ni nenasralo. Jinak Jesu super. Isis stejne tak. Skoda jesu by si zaslouzili jinou sestavu zivak je zivak a deska deska. Stejne skvely
aha ... ta rafinovanost mi asi utekla :-)
...
yeap - souhlas, opravdu silny emo-prozitek /stasten jsem si pote uvedomill, ze mi vlastne skoro zadne nezbyly na oslavu takove malichernosti, jako je titul mistru sveta/ ....;) nicmene - ke slusne zaplnene Akropoli - jak vidno, zvedavost a snad i touha prozit reflexi efektu atmosfery "ISIS" v nasich siskach dokazuje, ze jejich tvorba je ve sve jednoduchosti (jaky to protipol famoznich Meshuggah:) a nalehavosti asi vazne mnohem rafinovanejsi, nez se na prvni poslech zda a nekteri si hodlaji pripustit... zazitek roku, beze zbytku - skoda jen, ze misto nazivo az prilis poslechovych Jesu nehrali treba hosi z LVMEN...! (jo a - nepripominali vam Monno neco mezi Fantomasem a Zubrowska? :)
ok, diky..
ted parsons
Ted Parsons zije ted v Oslu v Norsku, kde taky odehral na bici jedinej koncert na tomhle turne. Na turne nemohl nastoupit ze zdravotnich duvodu. Az do koncertu ve Stockholmu hral na bici bubenik ze svycarskych Knut, kterej se opet pripoji k Jesu v Bernu. V mezicase hraje nektere songy Jesu jako host bubenik Isis.
nebylo? co to 'nu/metalove' hopsani :-)
jinak mezi kapelama o pauzach hrali celkem dobre :-)
ono tam vlastne nic jinyho k sledovani ani nebylo ;)
ale urcite se u bicich zapotil :)
jo zapomnel jsem dodat, ze hodne moc jsem si uzil i muziku mezi kapelama.. pred jesu bohren und der club of gore a pred isis helpless child od swans... skoro me nastvalo, kdyz ji pak nenechali dohrat :)
A vida, diky Drecku za pripomenuti ... bubenik z Isis se mi naopak velmi libila nekdy od 1/2 setu jsem sledoval v podstate hlavne jeho :-)
btw netusite nekdo jak je to teda s parsonsem, ktery s nima mel udajne hrat a zatim pouzivaji jenom automat (a zaskok z isis :)
15heads ad jesu: mno, taky nemyslim ze by to byla zalezitost tempa.. napr koncerty skepticism nebo esoteric pro me byly jedny z tech nejlepsich, co jsem navstivil, a ti zrovna nejakou rychlosti neoplyvaji ;)
problem je v tom, ze nazivo se jesu proste nedari prevest ten feeling z alba - zvuk nemeli uplne spatny, ale na syrovost cd to nemelo ani nahodou, ty jednotlive vrstvy se slevali do spatne rozeznatelne masy... vokal taky celkem tragedie (ze byl utopeny je jen dobre, pac jinak by slo zase o falesne jodlovani :)
ale dalo se to, rad jsem je zase videl :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek