OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
https://www.youtube.com/watch?v=PALjbTo1D5U&feature=youtu.be
Organin orgán mi bohužel unikl...
ns SW je temny akorat Vaderuv outfit a Lein bobr...
Za gramatické chyby a podobná zvěrstva sorry...
Ani ten můj blábol nečtěte, o nic nepřijdete...
Teď budu zcela mimo časovou realitu, ale tehdy jsem ještě Metalopolis neznal, a vzhledem k děsivým zprávám o chystaných nových třech dílech pod kačeřím vedením (o co tam půjde? love story mezi Lukem a Marou Jade? Reinkarnace Sarumana v podobě C´baotha? bože, bože...)... E III podle mě měla obrovský potenciál, ale těžce ho promrhala. I když je film od podstaty temný, Lucasovi se už prostě nepodařilo vrátit se do let, kdy dělal E IV a byl to mladý šílenec s dlouhými vlasy a kšiltovkou, kterému je všechno jedno a jde si za svým snem. Z filmu je strašně vidět, že ho točil protřelý businessman s kalkulačkou v ruce. Kromě toho si ani neohlídal výkony herců (Obi OK, Anakin taky, ale pitomě se šklebící Ian McDiarmid je, sorry, skoro náhradou za proklínaného Jar Jara - rozdíl mezi jeho důstojným/zvráceným/hnusným vystupováním v E VI a přiblblými grimasami v VI je astronomický). Taky ten způsob, jak do filmu muselo být nacpáno všechno co je v E IV, aby i blbý pochopili, že to navazuje, je k zoufání - proč tam musí být Hvězda smrti, když bude dostavěna až za 18 let, proč tam musí být mladý Tarkin, který si ani není podobný, proč tam musela být dvojčata, vždyť je to všechno tak zbytečný. Suma sumárum, jeden z nejtemnějších námět celého sci-fi světa by využit na 50%, jako tehdejší star-wars fanatik jsem ale čekal 110%. Nesplnilo se.
Třeba se pletu a celou legraci zachránili kreslené Klonové války. Na ty jsem už ale neměl odvahu...
nevedel jsem ze marigold vypada jak vojtech bernatsky s delsimi vlasy
povedené
http://ziza.ru/2007/09/21/dart_vejjder_ispolnjaet_bljuz.html
vike: dej mu radši za pravdu než vyjímečně
manatar > ja ti dam vyjimecne ...
Throndar: jo, posadit jo... jen ty motolce... na posteli napred pomalu sednout, dlooouho sedet a paak pomalicku vstat...
septic: a posadit jsi se mohl?
:)
Fernet: tys mi panecku pres vikend dal... celou nedeli jsem zvracel
chujovina,
zase!?!
vike má výjimečně pravdu, Darth Maul skutečně patří k nejlepším postavám série
puč
já si to asi pučim od prvního dílu abych to konečně pochopil - resp. viděl ty počátky
vikouš: To jsi docela solitér :o)))
I vzývám vike, nechť přihodí kvalifikovaného drupíka.
Takze musim konstatovat, ze z nove serie se mi zdaleka nejvice zamlouval 1. dil ... v dalsich dilech zel Ewan zustal sam, Liam a Maul chybeli :-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek