OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Hrozně podceňovaná deska, s odstupem let zaslouží uznání. V době vydání prostě fanoušci byli zvyklí na jiné Immolation i jiný death metal celkově. Ale dost dobré to je.
Ano, tohle opravdu muzu, sice to neni nic prevratneho, ale me se na tom libi ty zmeny temp, nalad.. Rozhodne bych z toho tolik nefnukal a pridal bych se Reaperovi - zady k tolika kritikum tohoto dila, protoze bych nerekl, ze je to nejslabsi co vydali, ale je to proste jinak pojate. Zaplat Err.. za to !!
hmm... neviem, či nie okolo 250 - 300 Kčs, si pamätám, aké som mal výčitky svedomia, keď som dal 70 Kčs za kvalitnú hokejku značky Artis.:o)
jaj, tak to som nevedel posudit :) hlavne, ze bol doma :) inak 2x tak drahy znamena 50 Kcs miesto 25 Kcs?
Jasné, že bol, ale aj dvakrát taký drahý a nebolo ho dostať.
Svet živočíšnej ríše bol 100x lepší
V Čechách nevyšla Pestrá príroda, sakra?:o))
Plejtvák, rod Balaenoptera. Kua, toto je nezaplatená robota...:-)
tak uz se dohodnete - "velryba", "vorvan" nebo "plejtvak"?
No, som zvedavý, u mňa zatiaľ vedie "Close..."
To Reaper: vráskavec=plejtvák :-)
Mě tenhle druh US death metalu nikdy moc nesmaugoval. Morbid Angel, Immolation...nějak nemusim. Takže tahle deska je mi úplně ukradená :)
Ze bych to pochopil? haha
Myslím, že obě jmenované kapely sou výrazově dost jinde (a jejich nahrávky znějí podstatně lépe než poslední Immo, o tom žádná), takže to srovnání trochu kulhá... spíš sem si jen tak rejpnul, že tu není žádný nový a perspektivní hellish evil old school death metal band, který by se staříky zametl, takže jim to nakonec stejně asi projde.
Jasne vim co myslis ja myslel ze jsou odlisni tou temnotou asi takhle. As I lay dying stahnu podelim se o nazor
Novým IMMOLATION proste chýba to nasadenie, dravosť z minulosti. Mladé new-metalové smečky typu AS I LAY DYING ich energiou prevalcujú.
No clovece bych spis rekl Hate Eternal no mozna ani to ne. Oni Immolation jsou svym pojetim dost odlisni od zbytku. Jinak jak Origin tak Decrepit rules
CZ Skiin, z US brutal deathu napríklad ORIGIN alebo DECREPIT BIRTH. ;o)
Zajímalo by mě, kdo (popřípadě kde) jsou ti žraloci, o kterých autor článku mluví.
to Reaper Vráskavec je velryba:-)))
Jo, legenda se sype misto aby sypala... skoda.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek