OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
no mne co sa tyka zvuku, album vobec nevadi. Prave uplne naopak.. vyhovuje mi.. Co sa tyka samotneho albumu... nevermore sa neda hodnotit... po 2-3 posluchoc..to treba pocut aspon 30 krat.. Ale zatial som spokojny... A ako to byva u nich zvikom.. spokojnost bude urcite rast :)
The Obsidian Conspiracy
Neni spatne jen neni tak huste navaleny. Nebral bych to jako nedostatek, i kdyz pri prvnim poslechu jsem dosti ziral. Nicmene myslim, ze to album poroste - ma to v sobe.
to Stray
Máš pravdu, Sneap tam ale seděl jen u mixu, což je také obrovsky důležité, zvuk se nepovedl (zní to neškodně, synteticky). Wichers je pro Nevermore naprosté béčko (viz rozbitá Daneova sólovka). Wichers stačí tak právě na výroční album Nuclear Blast:) Chtělo to nějakého Amíka - Zeuss, Machine, Gggarth. Ani ten šílenej Kanaďan by nemusel bejt špatnej:).
Na DVD to vidieť veru nie je. Warrel počas celého vystúpenia pôsobí veľmi uvoľnene, ale žeby bol nachmelený sa mi nechce veriť.
ja mam teda jenom 2CD a ty prupovidky mi zas tak nevadi. Vypada to, ze holt byl Warrel trosku v razi(coz bude asi videt na DVD), ale da se to. Spise mi to pripada takove prijemne suche, nez vylozene trapne, ale kazdy to muze citit jinak.
Pekné je, že tam nechali aj to, ako si poplietli skladby. :)
Souhlas, akrorát mi hrozně vadí některé proslovy mezi skladbami, podle mě úplně mimo mísu.
Mám dvd a je to paráda. Skvělá kamera, zvuk a kapele to "hraje" jedna básen. A Born je totální masakr.
Na Year Of The Voyager by mohol byť aspoň miničlánok, nech tomu šupnem 9/10. :)
Vynikajici zivak Year Of The Voyager mi opet dnes zkratil cekani na novinku The Obsidian Conspiracy, ale cas se v tomto pripade opravdu hodne vlece.
oproti Soilwork má ale Messenger jednu podstatnou výhodu,a sice že mě baví:D..asi funguje určitý charisma páně Danea zatímco u Soilwork necítím osobnosti s kterýma bych chtěl trávit společnej čas poslechem hudby...
Já jsem Soilwork nikdy moc neposlouchal, tak to neposoudím :-) Ale sólo je to každopádně skvělý.
mi to sólo právě připomíná soilwork:o)
Tak na tu se těším taky. Už ta první ukázka zní dost slibně, i když je znát že na ní hostuje Jeff Loomis, kterej to sólem táhne k Nevermore.
mno těším se na tu daneovu solovku:-) ten wichers je tam dost znát
ozzy
no asi jo:-)) ta posledni me dojala, nekde v nemecku jak Warrela boli nebo mu vybrali si nepamatuju zub moudrosti...aaaaaaaa...at uz dodelaji to DVD kurva a ne takovy zpravy furt jebly...:-))))
Ty vole, niekedy mám pocit, že tú kapelu tvoria samí invalidi. :O))
:-(
spis me serou posledni zpravy - Steve Smyth odesel, Warrel Dane dela solovku, tenhle album ma pres dva roky, DVDcko ma zpozdeni a jejich oficialni stranka, to je jako spis oznamka zdravotniho stavu furt - nejdrif Loomisova ruka, pak mel problemy Shepperd a ted je tam zprava o zubech Daneho...
no
ale zase na druhou stranu je podle me otvirak Born mozna i nej kousek co udelali...malem deathova sypanice, mozna ani ne malem, skvele navrtvene vsechno a zabijejici refren...jinak souhlas - opus magnum asi Dead heart in the dead world
........
Mně se toto album taky velmi páči, prakticky úplně stejně jako DNB nebo DHIaDW
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek