PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
jj, pracuje se na tom...
Tak čo, panstvo? Aké sú reakcie na novinku? :) Recka kedy?
...
mne sa Darkane maximalne pacia na prvom albume, potom ide ich hudba uz trosku mimo mna...
ono jsou Soilwork a darkane přecijen hudebně trošku jinde...
nechápu, jak to někdo může srovnávat se Soilwork .) ale když jste v tom... Soilwork mám taky rád a rozhodně je nechci nijak srážet, ale s Darkane je to pro mě nesrovnatelný - Soilwork mi příjdou furt víc exkrementoidní, za to Darkane jsou pořád lepší a lepší - můj čistě poslechový a amatérský názor .)
Soilwork jsou dost dobří nechápu proč je všichní urážíte.
Souhlas. Darkane mám z té vlny "neothrashe" nejraději a přesto, když si pustím klasické thrash kapely, zní to mému uchu lépe. Novější kapelky zažínají být ke konci alb monotónní. Snad, že už jsem "to" slyšel někde dřív, je ten důvod. Ale každopádně díky za každé nové thrash ráno ;o)
V rámci stylu neo-thrash,ač mám radši klasický thrash,musím přiznat,že tohle album není špatné.V kytarových rifech jsou slyšet klasické prvky,jaké používají Slayer či Machine Head,což je mi sympatické.Nesedí mi,ale natahované refrény,které se opakují v několika skladbách a monotónní zpěv.Myslím si,že pokud se kapela bude chtít držet nastoleného směru,sklouzne do jednotvárnosti,která je pro tento novodobý thrash typická.
Noisy : Co je lepší nebo horší je samozřejmě na názoru každého jednotlivého experta :) By Night mě osobně přijdou...vizionářštější. Darkane jsou proti nim dost tradiční...
to OPHIDIAN
Bůh momentálně nemůže, ale mám ti vyřídit následující: Každej si může srovnávat co chce s čím chce, dokonce i ty inkriminovaný jablka s hruškami. Musíš holt pochopit, že já (bůh) jsem stvořil každého jedince jedinečným, tudíž i s jedinečným vkusem.
Tak to je asi tak všechno.
BOže jak můžete vůbec Darkane srovnávat se Soilwork??!! Třeba to jejich poslední album Stabbing the Drama je oproti tomuto absolutní odvar, kde jsou na celé desce asi tři, čtyry dobrý riffy a všechny skladby se rozpadají pod náporem "atmosferických pasáží" a vtíravých melodií. Oproti tomu Darkane kombinují naprosto výborné riffy s melodickým kořením přesně jako "lékárníci" a skladbu dozbrojí silným refrénem. O tomto je neothrash. Soilwork na tvorbu Darkane koukají hodně z daleka. Agresivita, nápady, struktura, melodie, to vše je oproti soilwork, kteří skladbu vždycky rádobyatmosferickýma vsuvkama zničí, tisíckrát dotaženější!
thrashing thrashing tHrashing pre boha dreveného po skoro štvrťstoročí...
Tato debata je dobrym prikladom roztriestenosti subjektívnych názorov. Mne sa napr. Darkane zdajú dost technickí a nápadití, ale celkovo som viac unesený z modernejšej a melodickejšej podoby trashingu ala Soilwork.
tak By Night jsou samozřejmě pořádnej nářez, opravdu našlapanej agresivní thrashing, o tom jestli jsou lepší než Darkane nebudu spekulovat, přecejen By Night jsou trošku jinde a nevyužívají tu melodičtější polohu a refrény, takže někomu to tam může chybět, techno nášleh je to ale pořádnej
Výtečná věc ! Všem milovníkum této muziky bych si dovolil doporučit By Night - Burn The Flags. Tato deska podle mě ukazuje možný vývoj moderního thrashingu a je ještě o kousek lepší, než tito Darkane.
Povedlo se
Dle me navrat a renesance stylu, ktery predvedli na Rusted Angel a Insanity, ale Expanding Senses z meho pohledu zustava neprekonatelne. Pricemz se u vsech bavime o nejvetsi kvalite. Tohle CD se musi opravdu hodne peclive objevovat, coz se, jak by rekl Horst, urcite vyplati. Nakonec by me hrozne zajimalo, jak vypada jejich zive vystoupeni. Ani moc nekoncertujou, neni-liz pravda? Je tu nekdo kdo mel tu cest je videt v akci ?
no já si nemůžu pomoct, ale SOILWORK jsou proti DARKANE dost triviálně hrající příštipkáři, a jestli je Layers of Lies kradená, tak by mě zajímalo od koho, se mi to nezdá
No s tim vokálem souhlasim. Taky z něj nejsem moc odvázanej. Ale dost o tom. Recenze bude snad brzy.
Lepší, než současní SOILWORK jsou DARKANE v každém případě.
Se vztahem k ARCH ENEMY je to u mě trošku schíza. S hudbou nemám nejmenší problém, ale jakmile Angela Gossow otevře hubu, tak jsou všechny pozitivní dojmy ty tam. Ale dost o ARCH ENEMY. Ještě bude dost příležitostí je probrat:-)
To se mi teda víc líbí nový Arch Enemy.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek