OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
myslim, že když tu kapelu někdo nezná, tak ať tam neleze, a nechaj si to vychutnat lidi, kterym se to líbí.
nebo ať si aspoň pak každej kretén nestěžuje
dejte ji pokoj, je sympatická ... ;) !
Dvakrát? Ty si sa tam vrátila, aj keď ti Stray vtedy ráno povedal to, čo ti povedal? :-O
to marigold
Ne, ja jsem v Plzni byla asi jen dvakrat v zivote:)
lissa: Nebydlíš náhodou v Plzni v bytovce?
Koncerty The Mars Volta jsou podle me extremni. Pulka lidi je v extazi a pulka je znechucena. Ja verim, ze to muze nekomu byt i dokonce fyzicky neprijemny. Ale to aspon svedci o sile kapely.
MageZ> ak som ten znamy bol ja, tak dakujem, myslel som, ze sme kamarati :)
Mne sa tie live videa pacia, rovnako prvy album.
mě se koncert od Widow srašně líbil, a kromě první písničky, která byla úplně zbytečně natažená to byla chyba zvukaře a ten urážlivej tón recenze mi přijde úplně zbytečnej.....
No videl som u znameho nejaky zaznam z kocnertu a v skutku to bolo emocionalne silne. Po chvilke mi to neuveritelne liezlo na nervy. A spev bol priserny. :) Asi predsalen ide o "acquired taste".
Koncert byl až fyzicky nepříjemný! o))
Je zvláštne, že nech mám štúdiové počiny MARS VOLTA akokoľvek rád, ich živé prevedenie mi nejako nesedí. A to som videl iba záznam koncertu. Obávam sa, že by som súhlasil so Strayom.:o)
ach jo
No ja nevim, ale myslim, ze kdo chce hodnotit koncert, mel by si tu kapelu aspon trochu naposlouchat, aby vedel do ceho jde. Mozna by mu potom nedelalo problem rozeznat jednotlivy pisne. Druha byla Concertina (ta je z uplne prvni desky, jeste ne u Universalu), 3.take the veil.., 4. Cygnus.., 5. L'via, 6. Widow a až posledni Roulette dares. Ona pak ta recenze trochu ztraci na verohodnosti...Ja chapu, ze tahle hudba nemusi kazdymu sedet, ale ja jsem si koncert uzila od prvni do posledni minuty a vim, ze jsem nebyla sama. Pri tech improvizacich si clovek aspon trochu odpocinul od toho obrovskyho emocionalniho naporu. A to, ze nic nerekli bylo dobre, protoze naky formalni zdravice by zbytecne narusovaly zazitek. Btw.zpev nebyl slyset jen na zacatku. Jakmile se vratili k zakladnimu motivu Drunkship, bylo to v pohode. Mozna jen obcas trochu moc silna kytara. Kazdopadne priste jdu urcite znova!
ale já je nějak moc neobdivuju.. frances the mute jsem ještě doteď nikdy nedoposlouchal na jeden zátah.. na druhou stranu - podle mě si přízvisko progresivní (bez toho pejorativního nádechu) zaslouží - onanie ale imo celkem účelná.. navíc mě pořád baví s k tomu albu vracet..
a deloused je taky parádní deska..
dreckus> obzvlast u teba ma obdiv k MARS VOLTA dost prekvapuje .)
"Představte si, kterak dva vyhublí pidimužíčkové křepčí za zvuků připomínajících spíše padající kredenc než rockovou skladbu, přičemž jeden křečovitě zápasí s mikrofonovým stojanem nebo samotným mikrofonem, který navíc jeho hlasu neumožní přes všechen ten kravál proniknout, zatímco druhý buď baletí nebo se svíjí s kytarou v klíně, jakoby se mu začaly ozývat bolesti doprovázející zánět slepého střeva." muhehe
btw :)) http://www.somethingawful.com/articles.php?a=2825
(i když mám pocit že už to tady kdosi hodil na fora)
to jsou zase žvásty rádoby zemitejch týpků co musí opovrhovat vším "artovym" :p
Takze ze by
http://www.silver-rocket.org/inkvizice/12
nebolo az tak odveci? :-D
hm, očekávané :) no aspon mě neúčast nemusí mrzet..
akorát mi přijde, že se stray zbytečně nechává kvůli iritujícímu koncertu ovlivnit v celkovém názoru na jejich hudbu...
děkuji za tuto recenzi. kápla mi do noty. po koncertě mars volta jsem byl mírně řečeno trochu rozčarován. podle známého pravidla začneme později za to s horším zvukem se řídil i tento koncert. z rádoby uměleckých psycho výstřelků kytaristy a dechaře mne bolely uši ještě dlouho. začali pozdě, zvuk stál skutečně zamálo, a na konci beze slova odešli po odehraných 100 minutách, ze kterých já osobně považoval za hudbu tak polovivc - zkrátka zklamání....
a poslední skladba byla tuším Roulette Dares (This is the Haunt)
také mi to jednou úplně stačilo. Jupiter Ampera no more.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek