OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jsem pro, i když bych rád viděl Black Sabbath v nějaké ze sestav s Tonym Martinem.
Tak nech sa Tony uzdraví a kapela nech sa konečne vykašle na nejaké reuniony.
Tak..a máme po ptákách..:/
Je to doma
Takže přátelé, je to pěkně doma. Lístek na Black Sabbath, stání u pódia. Nezbývá než se těšit na 6. červen 2012 do O2 Areny na Osbournea a spol. a doufat, že do té doby nikdo z kapely neonemocní nebo rovnou nenatáhne brka. Hell Yeah!!!
Velvet Revolver? "Správnej rokec" se vším nejhorším všudy
Purely retarded
Nechápu jak si pan autor může do nadpisu napsat velvet revolver a soulfly, když o nich nenapíše ani hlásku ... je tohle normální ???
Nebyl jsem, bohužel, a to jsem v tu dobu Sabbath poslouchal fakt hodně. Vím, že jsem jen sledoval report na radiu beat, protože jsme zrovna ten večer rozváželi plakáty na fesťák.
Kurnik, však na tomto koncerte som bol...do vtedy som od black sabath poznal snad len paranoid, ale bolo to skvele vidieť ozzyho naživo....soulfly tiež bomba, boli to vtedy moji obľubenci ...
Black Sabbath, to jsou riffy pro úplné začátečníky a sóla. Jenže ty primitivní riffy znějí stokrát líp než 99% kompolikovaných kreací jiných kytaristů. Kapelu prostě nedělá počet akordů ani složitost prostokladu, ale tóny, které hudebníci vyluzují. A v tom jsou kapely jako BS, Judar Priest, Bathory nebo Mayhem geniální.
JP zde nazorne ukazuje, co je to opravdova JUDASSKA POMSTA.
JP: ja myslim, ze uz ses pomstil dostatecne, co?
Spasiteľi, proboha.........
louža myslel bacha zo skid row ktory povedal ze najlepsi metalovy spevak je rob halford.
Louža
Adam Wakeman je skutočne synom Ricka. S BS koncertoval už na Ozzfest Tour Summer 2004. Ale známejším synom je zatiaľ Oliver, ktorý nahral 2 albumy s Clivom Nolanom (Jabberwocky-99; The Hound Of The Baskervilles-02).
...Tak vono všechno, co řekne Vlasta, je chítrí!
Já to vlastně nevymyslel. Tohleto onehdá říkal vlasta henych na adresu nějaký keply. Už nevim koho. Já si jen prohodil jména a plácnul to sem, protože mi to připadalo chytrý.
třeba myslel toho ze SKID ROW :)
Louza : mno, to jsi nemyslel uplne vazne s tim Bachem, ze ne ? :o))
Hlaska tyzdna: "Sabbati jsou jako Bach. Zahraje ho každej, ale nikdo ho nevymyslí."
Vyzera to blbo ked sa chectam na celu firmu ?? :)
Ben : Jistě. Sabbati jsou jako Bach. Zahraje ho každej, ale nikdo ho nevymyslí. K té organizaci. Teplo tam bylo brutální, ale s tím organizátor nemohl asi nic udělat. Asi holt neporoučí větru a dešti. Stejně tak jako spousta lidí, kteří znemožnili pohyb po hale. Já se tada k pódiu dostal během koncertu normálně tunelem. Ta možnost tam určitě byla.
Vcelku souhlas jenom bych netvrdil, ze jsou hity Sabbath zase nejak jednoduche, sice se daji zahrat jednotlive party, ale poskladat to dohromady aby to znelo, uz chce poradny kumst (nemluve o tom to vymyslet, ze). Jinak Adam Wakeman je syn Ricka. Pak bych taky zminil naprosto katastrofalni organizaci, mel jsem listek k podiu za 1300 a misto aby jsem mohl projit az k podiu bocnim tunelem, nebo pres tribunu na sezeni, tak jsme se museli jak idioti protlacit celym davem. Zajit si na WC nebo na pivo bylo tim padem taky predem vyloucene, protoze bych timto cestovanim ztratil asi tak polovinu playlistu, kazdopadne jsem byl po koncerte celkem brutalne dehydrovany (nastesti jsem si dal par kusu pred koncertem a diky tomu asi prezil..)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek