OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ignorujte, co jsem napsal predtim, neni to pravda. Albu bych vytknul leda takovou podivnou jednolitost. Byt neskutecne kvalitni, porad nejakym zposobem stejne... Davam 8.5/10, o pul bodu mene nez predchudci.
Strasne rychle se to oposloucha.
Ja sem zatim spokojenej. Dam tomu jeste par tydnu, nez to dozraje. U Nouveau Gloaming to taky docela trvalo.
hm, "zivotny vykon", ved je tam aj dost falosnych miest :)
Heh
to zejtra umírá nebo co?
Novi Code jsou uzasna zalezitost, byt ani ne tak inovacni.
Khvostuv zivotni vykon.
souhlas s hejnem
Ta nova skladba na myspace je absolutne perfektni. Na nove album cekam uz peknou dobu. Snad to bude stat za to.
jo jo..vim. melo tam byt 9/10. Nejak jsem se zapomnel :-))
...len je potom asi trochu skoda, ze si tomu v hodnoteni dal 1/10 :))
hmm
Nevim, ale me tahle deska naprosto unesla. A to nejsem zadnej novacek v BM a umim si vybirat. Naprosto skvely zvuk a atmosfera, vokaly jakbysmet ... super. Tesim se na dalsi veci.
presne tak, souhlas Thorne!!!
jj. vlastne nic nove (az na to blues v 2. tracku :))), ale po dlhej dobe prvy cisto metalovy album, ktory som tocil a stale tocim v playeri velmi intenzivne... bavi ma to a hotovo ;-)
hodne v pohode album a solidne odvedena prace, ale taky to nepovazuju za buhvijakou pecku.. tohle je klasicka, neprekvapujici vec, ktera jen piluje ty zname postupy (ne ze by to bylo malo :), ovsem v bm me urcite z posledni doby dostaly jine veci..
kazdopadne s tou novou gehennou (kterou tu shodou okolnosti taky ns recenzoval) pripomenuti toho prijemneho "konzervativne-experimentalniho" black metalu :)
prirovnani jak k arcturus tak treba k prisernym (imho ;) source of tide moc nechapu...
:)) mna sa nic nedotklo, ale unika mi dovod, pre ktory ma stale presviedcas o tom, ze som napisal nieco, co som nenapisal, aj po tom, ako sa ti pokusim naznacit, ze to, co si uviedol dole, patri do nejakeho kontextu...
ciste subjektivne -> je ta recenze napsana dost spatne a celkem diskutabilne ...
2thor: :-))) ach jo..nevedel jsem, ze je tak tezky neco podotknout k tve review a ze to vezmes tak osobne..ale fakt to nech plavat, mas pravdu ze to nema cenu...
Thorne posli ho do pice ...pls :-))))
jenomže on je relativně respektovaný a dlho posobiaci žurnalista, takže musí mít pravdu:-)))
ale k veci -- ako relativne respektovany a dlho posobiaci zurnalista by si mohol vediet, ze moj nazor je moj nazor, vyjadril som ho na mieste na to urcenom a stojim si za tym -- natahovat sa s tebou o tom, ci som tam napisal "ty jenom pises, ze Code nemuzou byt kopirka kvuli tomu, ze tam jsou hudebnici" (napoveda: nenapisal) sa s tebou nebudem, lebo to
a) nema zmysel
b) nemam na to cas
c) nebavi ma to
takze sem pis co chces, je mi to fuk.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek