OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Nebude recenzia na Deflorate?
no deathcore to nikdy nebol a nebude, zato dobra hudba aj ano, novinka sa dobre pocuva, osobne mi nevadi ze sa pani nesnazia ani o minimalny progres v ramci svojej produkcie....
neviem preco ale takmer vsetky nove kapely ktore hraju svedsky death su vacsinou automaticky radene do deathcoru....
máš pravdu, nie sú deathcore. Deathcore je pre mňa kapela ako Suicide Silence a TBDM do tejto kategórie nezapadá. Proste normálny metalcore, nič viac-nič menej
deathcore
nechcem sa hadat o skatulky ale podla mna nepatria TBDM do deathcoru, je "iba" viacmenej melodicky svedsky death, ja tam toho coru vela nepocujem....ak zaseknu tri krat za cely album to nezmnamena ze to je deathcore...
zaujímavý postreh ohľadom Daniho. Keď tak počúvam A Selection Unnatural z nového albumu tak ten spevák sa na Daniho docela dosť ponáša
Prečo, prvý album bol náhodou metal:-D A toho Daniho som si obzvlášť všimol na novinke, štvrtá či ktorá skladba to istí.
Martin L.
Ceeece, ten tam hostuje od zaciatku,myslim ze spev je taky isty ako na predchadzajucich pocinoch tak ako aj hudba :))
Hehe, novinka je fakt sranda, ako keby tam hosťoval Dani Filth.
Sry za prihlaseni...
Sry ale na Nocturnal ma kurevsky dobrej hlas...=) novy songy jsem jeste neslysel.
a prečo by tu mala byť? prečo tu nie je posledný As I Lay Dying? A nová doska to teda nie je a je stará rok a 10 mesiacov ;-)
Z novej pripravovanej dosky Deflorate som počul jednu ukážku, nenadchlo ma to moc, tak neviem... A mám pocit že Trevorove hlasivky slabnú od albumu ku albumu
recenze na "nove" album...
Proc tu jeste nikde nevidim zaregistrovany nove album Nocturnal? No novy...uz asi rok a pul stary...=D ale tak panove..meli by jste to napravit...=) urcite uz jste s nim meli tu cest snad ne? Je to kulervouci material...!
OK, pomýlil som sa, hlavne že to pochopil.
*be so kind, nemozes fanusika klucikov charakterizovat prislovkou (:
Všetko je to fasa, ale be so kindly a stlač vľavo tú tretiu klávesu zdola.
TOMUTO SE ŘÍKÁ NÁŘEZ - SKVĚLÉ KEJTRY, BASASASASA A BICÍ - VOKÁL JE PESTREJ NASRANEJ INHUMÁLNÍ - ZBĚSILÁ JÍZDA PEKLEM MÁM JE RÁD KLUČÍKY
Zase raz velmi divna recka pana Rudiho. Postavit celu recenziu na porovnavani s AILD je uplne smiesne a scestne. Album Shadows are security od As I Lay Dying je o tri triedy nizsie ako Miasma od Black Dahlie. Ked Rudi hlada v hudbe napredovanie a progresivitu nech nerecenzuje kapely ako Black Dahlia, ktore si zakladaju na svojom vlastnom konzervativnopm style, ktory im ale velmi svedci. Brutalny deathcore s melodickymi vsuvkami je to o co tu bezi a nie nejaky vymakly neothrash metalcore v podani As I Lay Dying. AILD sa sice na novom albume posunuli dalej, ale urcite to nepotesilo vela fanusikov starsej tvorby, pevne dufam, ze to sa nikdy Black Dahlii nestane
The Black Dahlia Murder
kapela, která je strašně, strašně dobrá. Od kytarových riffů a výjezdů přes skvělý vokál, animální trashová zuřivost, deathovej feeling a metal corová skočnost...jedna z nej kapel součastnosti ... myslím že předčí i své známější kolegy As I Lay Dying, Mnemic nebo stále více popový In Flames
Ešte keby si sa naučil normálne písať by bolo dobre.
<offtopic>
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek