OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
keď človek pochopí Phobos, zoberie nič netušiaceho poslucháča na let vesmírnou loďou k tejto planéte a rozpovie sci-fi katastrofický scenár...perfektný album
jinak srovnani s killing joke - no mozna geordieho psychedelicky disharmonicka kytara, ale to bejvavalo - rany 80s jsou v hudbe KJ davno pryc :)
nejlepsi album voivod :p
Voivod je chaos...ale i přesto mám rád (i když sám sobě nerozumím) poslední alba...je to zajímavý pošuk rock´n´roll. No a proti takovému Negatronu nemůžu říct křivé slovo. Moderní metal jak svíň. Ale Phobos? Ty vole, tak to už je silné kafe...to sem jaksi nedokázal dekódovat. A někdo to tu přirovnával k Far beyond driven...atd. Hahahahaha...ale tohle byly konvenční metaly...ale Phobos je...co je vlastně Phobos?
JDEJSC: Ono to muze byt i triada;) Voivod-killing Joke-Alchemist.. spolecnych rysu by se imho naslo dost.. Zkus si pustit napr. posledni Alchemist a posledni Killing Joke... a pak nejaky Voivod;) Treba Phobos. Jinak dik za tip na ty IT
Alchemist se mi taky líbí. Voivod tam neslyším, ale Killing Joke určitě.
Pokud bych se snažil najít nějakou kapelu podobnou Voivod, jmenoval bych Though Industry a jejich album Outer Space Is Just A Martini Away.
Ejha
Zase niečo nové, bežím to vypočuť recenzia ma veľmi zaujala chválim autora.
Na Alchemist som prisiel len nedavno, TRIPSIS je u mna kandidat na album roka.
Pocuvam VOIVOD 22 rokov ale prirovnanie k Alchemist by ma nenapadlo...
ja v tych melodickych FUZZY ovucenych vyhravkach pocujem staru dobru gotiku - CURE, Sisters of mercy,Fields of Neph, Siouxie and ...hlavne Cure 1981-85 tak nazvucovali svoje gitarky...a asi preto ta psychodelicka atmosfera na TRIPSIS, parada...
vod
vždy mi přišlo trochu smutný,že "prorazili" s astronomy..nikdy mi ten cover oproti jiným kouskům(př. forgotten..brainscan..missing s..lost machine--uf!) nepřišel tak supr..tady je taky neskutečná věc-mercury!!
spolu s The Outer Limits pre mňa najlepšie počiny od skvelých VOIVOD...samozrejme výborné sú aj ostatné albumy
Phobos the best
sicky & Mr_Pintado: Yo, presne... Tez jsem to nedavno daval a uzasne. Zvlast zminena titulka je dechberouci. BTW neprijde vam, ze se od Voivod, specialne tou spacey atmosferou s lehce industrialnimi prvky inspirovali Alchemist? Vidim tam docela spojitost.
Pintado:jj, parádní věc, nedávno jsem to taky sjížděl. hlavně titulní věc, podle mě nej skladba Voivod.
Ještě k nedoceněnosti Voivod (vděčné téma), myslím že to není muzika pro každýho, málokdo tomu přijde na kloub :-) (i v rámci metalu)
vynikajuci album, dodnes sa divim preco je voivod tak nedoceneny, s (nielen) ericom forrestom za mikrofonom to bola vynikajuca moderne znejuca a nadcasova metalova skupina. Spolu s negatron,dimension hatross a angel rat patri phobos medzi moje najoblubenejsie fosny tejto skupiny
Recenze sedi
Ano, tahle deska zraje jako dobre vino. Vzhledem ke sve narocnosti se neda se poslouchat zas tak casto, ale o to je vzacnejsi. Vzhledem k smutne skutecnosti s D. D'Amourem, se pripojuji se k pozadavku o vice recenzi starsich alb a tak zavzpominat.
recenzie
osobne mam najradsej killing technology ale vsetky su viac ako dobre.
tak dufam ze sa dockame.
hmm, moje nejoblibenejsi fosna od voivod... skvela vec..
Ad Nothingface, Dimension Hatross a ostatne... tych 'spomienkovych' recenzii bude viac, takze sa zrejme dockas :))
Diky za recenzi..jinak co kdyby zkusil nekdo neco zpichnout na Nothingface ne Dimension.
To Thorn: S tim progresem je to sice pravda ovsem ono je to mozna tak lepsi.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek