OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Stray- Nikdo ti nebere tvoj nazor na DD, ale ja osobne si idem precitat na metalopolis recenziu ( aj ked som si viackrat hovoril, ze uz radsej ne ), aby som sa nieco dozvedel o obsahu cd a skladbach, ale v tvojej ,,recenzii´´o tom ani stopy.
Nic proti ale mohli byste pridat dalsi dve ceda ktery maji na stite, The Last Kind Words a posledni Pray for Villains...:)
MI "vadí" hlavně to, že zpívá (řve) v celkem špatných skladbách, takže to lze srovnat s normálním hercem, kterej hraje v nic moc filmech.
Stray: A co ti přesně na jeho "growlingu" vadí? No, ono to nazívat growlingem - to nevím jestli je namístě. Je to spíš něco mezi Growlingem a řevem.
No ta nova sladba od DevilDriver, tušim titulka z noveho albumu, je snad horšia ako ten novy slayer :)
To je tiež pravda :-)).
Souhlasím, jenže lepší kapela ho zpívat nenaučí. :-)
Furt lepší Devildriver, než predošlé Fafarovo pôsobisko Coal Chamber :-)))
šak jó, podle mě jsou ale devildriver fajn. :)
Samozrejme, súhlasím so Strayovou recenziou, nie s recenziou, čo zmieňoval Slunce :-).
Ja takisto súhlasím, Stray napísal dobrú a hlavne pravdivú, reálnu recenziu, no "previnil" sa len tým, že niekomu šľapol na modlu..... čo je ale v konečnom dôsledku zanedbateľné!
Já souhlasím s touto recenzí, kde album dostalo 4/5 :)
http://www.sputnikmusic.com/album.php?albumid=3579
Ale nic proti tvýmu názoru .)
Jinak Devil Driver přirovnávat ke kornům je vážně vtip. Devil Driver hrají jiný druh hudby, navíc trochu komplikovanější než KoRn. A mám je moc rád (obě skupiny) :)
Stray: Tady s tebou totálně nesouhlasím. To album je tak suprově našláplý, tvrdý, energie plný a zabijácký, že nevim, co víc si od melodic-death metalu přát. :)
překvapení.
právě jsem stáhl nejnovější počin těchto amíku "The last kind worls" a musím kostatovat,že se kapela dozrála jak po stránce kompoziční,invenční,insrumentální i stylové a servíruje posluchačum nefalšovaný THRASH-DEATH třetího tisíciletí.BRAVO Devildriver!!!
Čus no tak s recenzí sice zásadně nesouhlasím ale každej má jinej vkus a taky si nemyslím že devildriver jsou kapelou pro každýho, když totiž někdo napíše že jsou moc metal tak ať recenzuje radši hodný kluky z MTV. Ale pozor máme tady další album(the last kind words - 2007) jsem docela zvědav jestli pan Stray nechce ještě jednou devildriver do parády protože by mě zjímalo jestli to byl jenom chvilkovej úlet za ketrým si stojí aby nemusel měnit názory a nevypadal trapně nebo jestli se mu devildriver vážně tak srašně moc nelíběj. Každopáně víc informací o jednotlivech skladbách by nebyli od věci na místo celkového schazování coal chamber a devildriver. protože krom toho v recenzi opravdu nenacházím moc objektivních věcí co se týče alba.
stray
jediny šašek jsi tady ty
dd
stray: já třeba korn rád nemam, ale devildriver fakt jo. Má to prostě takový správný koule a pěkně se to sype a rozhdně si myslim, že věšina skladeb je i kompozičně dost precizní... Pro Americkou tuctovost bych teda zvolil rozhodně jinej příklad..
Úřednice, popelnice, složenky a domovnice...obyčejný život v šestém poschodí, každý to zná, kdo se blbě narodí...ano pane Ďáble jsem ubožák a pohvizdujíc takto tvrdím k tomu paroháči s kterým zde máváte. Nešlo by to se trochu uvolnit? :)
nahodou pleties pekne..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek