OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
to garmfrost
Na vysvětlenou: OMCH sleduju od Born Of The Flickering, takže vím, odkud Galder alias Grusom do DB přišel.
Vermin pro mě představuje překvapení, protože jsem čekal jen Galderův tradičně vysoký a heavy metalem nasáklý standard.
Vermin stojí podle mého názoru výše, dokonce se mi líbí více než In Defiance (nejradši mám ale Born a Pagan).
Vedlejšák-bylo to myšleno v úvozovkách, i když kdoví, jak to má v DB s těma zbylýma dvěma smluvně nastaveno. Díky DB je každopádně poměrně v pohodě. Dokonce mu v uvedeném podniku zřídili i kytarové spoření právě ve prospěch OMCH:)
270 jsem ještě skousnul:). Ten zvuk mi příjde spíše syrovější, resp. špinavější. Prostě snaha o něco jiného než o typický vyžehlený Fredman zvuk, jenž mazal rozdíl mezi OMCH a třeba heavykářema Dream Evil.
Tak nové album si víc než 5/10 nezaslouží... zklamání jak po zvukové, tak i skladatelské stránce. Žádná zapamatovatelná pasáž jako to u OMCH jindy bývá zvykem téměř v každé skladbě... navíc zvuk až trapně a okatě kopírující úspěšné kolegy... fuj, Galdere... ani za dvě stovky bych to nevzal
Klasický Galderov štandard. Novinka nie je o nič horšia, než predošlé počiny OMCH, avšak na druhej strane ani lepšia podľa mňa. Jeden z albumov od ktorého človek dopredu viac-menej vie, čo môže od neho očakávať.
Co říkáte na nový. Teď jsem to poprvé naťuknul a jsem opět dost spokojen? Galder si drží úroveň.
DB na žádném DVD s Tommym Lee nejsou. To ho jenom parodoval bubeník z Nevermore.
Jedna věc mi nedává spát :
Všimli jste si víc než nápadné podoby mezi hlavními motivy "God of Impiety" (OMC, Ill-natured...) a "Black Diamond" (Stratovarius, album Visions) ?
Co si o tom myslíte, kdo to od koho opsal ?
rad vyjadrim svuj nazor a vzhledem ke kvalite recenzi na tomhle webu, se ani nic jineho delat neda ... asi by sis mel nejdriv treba tu recenzi precist
ja zas mam pocit, ze nadavas jen, aby jsi nadaval
sice nemam pocit, ze neco hraje, jenom aby hralo ... ale mam pocit, ze tady se neco pise, jenom aby se psalo, protoze takovy sracky co tam zas placas .. me uz tady vazne nic neprekvapi
Toto by som chcel mať doma
Anóóó !
protoze se rad chlubis svou demenci?
Nejvíc žeru Ill-Natured... God of Impiety už celkem v klidu zahraju na kytaru, heč.
Proboha, proč jsem pravě napsal ten nejdementnější možnej příspěvek?
In defiance je lepsi ..vermin mi pride prilis monotonny...ale aj tak naj old mas child je podla mna revelation 666 je najlepsi:o) a navyse tjodalv za bicimi mnam!!!
tak jsem tomu rozumnel vzdycky i ja
V nekterem starem Metal Hammeru se prave Galdera ptali, co nazev kapely znamena a pokud si dobre vzpominam, tak tam uvadel, ze Old man predstavuje satana a ze on je jeho dite.
Neznamená Old Man´s Child náhodou něco jinýho, než nějaký důchodcovo dítě nebo jak to tady interpretujete ? :)
S Loužovým rozborem Dimmáčů ohledně sterility zásadně nesouhlasím ! I když jim to je vytýkáno poměrně často :)
dimmu morgir --->lol
no kazdopadne ma to na prvy posluch oslovilo viac ako vacsina veci od DB
drogy jsou spatny..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek