OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
sranda, akurat dnes som dnes tento album opat pocuval a veru to moje jeho pateticke hodnotenie mozem len podciarknut :) dokonca ani neviem povedat, ci anjel je len jeden /i ked cry of mankind je cry of mankind;)/
ten album je výborný (aj ten percentuálny, aj ten s bohmi slnka), ale ten úplne najlepší album od MDB je ten album s anjelom a temnou riekou ;o)
je to tak za 9/10. nie je to ich najlepsie album, ale stale ma aj dnes co povedat a v podstate nema konkurenciu (okrem my dying bride). treba si to len viackrat vypocut a ta preplacanost zacne davat aj zmysel.
mne osobne toto album pripada najromantickejsie z tvorby mdb, mozno som divny :-).
... recenziu na 37,788% ... complete by ste ale mohli tiez spravit. album je podla vasich recenzii inych albumov mdb uzasne, krok inde, velmi necakane ... ale recenzia stale nikde (i ked to album je fakt uzasne).
Jo.Mohlo by být zajímavé. Já můžu třeba od MDB všechno, především Turn Loose The Swans
mohli by ste sem supnut aj recenziu na album 34.788%...Complete, rad by som videl nazor redakcie na tento pocin. A urcite nie som jedniny.
Jo no, ono oba trvalejší bicmeni v MDB (Rick, Shaun) jsou mí oblíbenci, hrajou podle mě docela podobně a mají naprosto originální techniku hry, kterou so snad nelze spést...holt frajeři...akorát jsem myslel, že Rick už nebubnoval pak neboť jsem někde četl že si udělal něco s rukou a nemohl pokračovat v bubnování, ale asi zas tak nic vážného:)
Ten týpek se jmenuje Rick Miah a dál pak hrál v kapele Khang... Od čeho máme internet, že? ;-)
Na téhle desce se mi líbí supergeniální bicí. Zajimálo by mě kde skončil ten týpek co s nima v té době hrál.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek