OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
mas pravdu v tom ze pokud bys to stahl za prachy nedostanes takovou hodnotu jake je cd. ale to bys byl peknej debil, kdyz muzes legalne tahat zadarmo :)
myslim, ze dalsia debata na tuto temu by sa mohla presunut do fora.
1. vykat ti nebudu, vitej na internetu :)
2. rika ti neco treba irc? nebo kdyz uz mluvis o tom dc++, co treba fakeshare, slotlocker a mnoho dalsich?
3. stahovani hudby a kradeni rohliku neni to same, viz. zakony cr. precti si je a uvidis co je legalni a co neni. kradeni rohliku to mimochodem neni :)
4. to ze koler je picovina nerikas ty, to rikam ja:) asi to spatne vyznelo
5. kdyz uz mermomoci chces sdilet, existuji miliony legalnich dat, za ktery ban nikdy nedostanes.
6. hudbu jsem drive hodne kupoval, ale v soucasnych podminkach a stavu hudebniho prumyslu to odmitam.
tot vsjo
Je pravda že sdílet můžeš třeba distribuce Linuxu, ale za to dostaneš ban, takže asi tak a navíc co si budem povídat...
Braindead: Myslím že bychom si radši měli vykat. Nebo aspoň ty mi vykej, šmejde. Princip dc++ a spol. spočívá v tom že sdílíš určitou masu dat. Pokud nesdílíš, nestahuješ. Jestli je koller pičovina nebo není o tom tady vůbec nemluvím. Za hudbu je normální platit. Tím netvrdím že mám všechno origoš, ale aspoň občas něco koupím. Je zajimavé že legislativa umožnuje stahovat hudbu, ale krást rohlíky v obchodě ne. Přitom je to totéž. Ale o to mi vůbec nešlo - porovnával jsem, co dostanu za své prachy,když si koupím cd nebo když si za peníze stáhnu mp3 z nějakého oficiálního stahovacího serveru.
Braindead: bohus len chcel povedat, ze keby si hudbu "kupil" cez i-tunes, alebo podobne zalezitosti, tak to si radsej kupi origos cd, lebo ma booklet a numusi to potom vypalovat, aby to mohol mat v aute
takze neviem kto tu trepe :p
ty ses debil. precti si zakony. v cr je legalni stahovat muziku pro vlastni potrebu bez nutnosti vlastnit original. nesmis sdilet, muzes stahovat. takze takovou picovinu jako nakyho kolera, nema cenu si kupovat, ale proste jen stahnout, poslechnout a okamzite smazat. fakt miluju lidi ktery o legalnosti stahovani vedej hovno a jeste to sirej mezi lidi
Braindead: Vem si hypotetickou situaci, že chci mít hudbu legálně. Mám si za ty prachy stáhnout mp3? No to já si radši koupím cd, a pak si to můžu do auta či discmanu hodit do jakého formátu chcu a navíc mám booklet a hudbu na lisovaném mediu, u kterého se mi informace neztratí.
radikal: ja nerikam nic o kupovani hudby, ja mluvim o nekupovani a to je rozdil. to doufam chapes
priserne
co ty tu rozpravas o kupovani hudby? :))
DD je mrtvej format, nekupovat, je to hnus fialovej
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek