PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
doom
To samy jsem zazival i ja! Nakup kazet a tricek to bylo snad me jedine hobby,do toho par koncertu a bylo po tezce vydelane vyplate.Uplne hotovy jsem byl z koncertu v Ostrave roku 91 mozna 92 ,93kde hrali Paradise Lost,Tiamat a Ostravaci Pathologist.Dekuji rodicum ze meli pro me pochopeni!
jojo, zlata era devadesatek, take mdb-turn loose the swans, anathema-silent enigma, unholy-second ring of power, tha gathering-always, tiamat-astral sleep.... a dalsi... kdeze ty casy jsou :(
Pro mne to bylo album ro(c)ku.Snad mě ještě přijemněji překvapil Kreator-Renewal.
Diky PL sem se dostal k metalu a urcite nezapomenu jak me v 91 oslovil Gothic takze bych asi radeji volil ten,i dnes ho povazuji za jedno z nej alb metalove sceny.
Noisy
Sorry, vykonám!
Případnou další diskuzi mimo téma prosím přesuňte do fóra Offtopic, děkuji.
Throndar
Kúpil si si už noivý gel?
s takymto typkom si moze rozumiet skutocne len phoenix :)
Vike
Viď. Depeche Mode - Playing The Angel/Diskusia.
???
Vike
No, metalová bolesť sa pociťuje napríklad hlavne vtedy, keď sa tzv. metalisti zakrochkávajú z popikových sračiek , aké dokážu produkovať snáď len Depeche Mode - pravá to negácia a popretie metalu.
Btw: nezabudnúť na nagelované vlasy...
metalova bolest? :-))))))))))))))
kua, nejak jsem se u pl zamiloval do slovicka "svojsky" :)
heheh, ehm.. no, můj názor je, že Holmes nebyl nikdy nijak dobrý textař (koneckonců ani zpěvák, i když má svojské zabarvení hlasu)
s tím, že je "pravý básník metalové bolesti" bych však klidně beze zbytku souhlasil :)
že se tak nabízí srovnání i s "včerejší" Katatonií (která se po hudební stránce v počátcích od PL určitě nechala hodně inspirovat a sama to i přiznává) - jejich texty jsou v mých očích právě naopak opravdu povedené..
Paradise Lost
Za povšimnutie stoja texty Nicka Holmesa. Myslím, že je to pravý básnik bolesti... metalovej bolesti. Už len nimi sú veľmi originálni. Je dobré, že Noisy vypichol aj túto stránku ich tvorby.
G O T H I C
ono to vnímání emocí je hodně individuální věc, vím, že spousta lidí tohle album nevnímá jako příliš náladové, na mě ale působí snad nejvíce z celé tvorby PL, "Icon" je jaksi "barevnější" a po produkční a zvukové stránce dotaženější, ale emocionálně na mě nepůsobí víc než "¨Shades Of God", paradoxně je ale mým snad nejoblíbenějším albem písničkové "One Second", tahle podoba podle mě PL hodně slušela.
hmm, tak to musim říct, že pro mě je to trochu nepochopitelné nadšení (podobně jako u celestial season).. shades of god má poměrně svojskou atmosféru, ale jen tak zlehka klouzá po povrchu, nic hlubšího.. ostatně o PL se dá celkově říct, že byli vždycky spíš o "písničkách" než o nějaké celkové náladě..
Gothic je mnohem působivější (a nejbližší doomu z jejich tvorby), trojice Draconian Times, One Second a především Host se dostala nejblíž k zachycení emocí, které jindy spíš jen vzdáleně nakukujou z jejich hudby..
To, že je Shades.. pozapomenutý počin, plně chápu..
Dosť dobrý nápad, pripomenúť vrchol doommetalovej tvorby Paradise Lost a jedno z najdokonalejších diel žánru vôbec. Ani po 13 rokoch pre mňa ten album nestratil na sile.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek