OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tá recenzia na Tonight´s Decision tu naozaj chýba.
je to klasika :)))
no jo...ja som sa nedavno dostal k tejto kapele..ked som niekde zachytil pesnicku My Twin...stiahol som si najprv starsie albumy..a musim povedat ze Discourages Ones je jedna z najlepsich dosiek co som zatial pocul...kraasne jednoduchee riffy a melancholicky spev vytvaraju neopakovatelny jedinecny naboj...proste kaša :D...aj dalsie albumy su v pohode..az na The Great Cold Distance..ten mi nejak nesadol zatial...ale Discourages Ones navzdy bude u mna na poprednych miestach :D..paraada proste..
Práve som vytiahol toto album,lebo prakticky dnes či zajtra pre mňa začína to obdobie . . . No je to nádhera.
Dance Of December Souls si ponechávam na December. :-)) no a brave môžem počúvať kedykoľvek. Tá novšia tvorba je ešte nie poriadne prejdená.
Sexuálně
Ne, nemyslim tim Growling, protože jsem ty growlingový desky od nich ještě ani neposlouchal, nemusim to.
- Spíš myslim prostě ten hlas. Kór na desce DO, ale to se s každou deskou lepší a lepší a v Great Cold Distance je to konečně výborný. .)
Například refrém u songu Cold Ways mi zbytečně shodil hodnocení songu o aspoň 15 % :/
- Každopádně je Katatonia skvělá a ať už se jedná o toto výborné album Discouraged Ones nebo Great Cold Distance, vždycky je to super. Miluju to. .)
"Někdy mi vadí zpěvákův nějspíš alkoholem poznamenaný hlas na starších deskách"
Nemyslis tim nad growling, ze? :DDD
Mne sa toto album veľmi páči,prekrásna,melancholická,depresívna atmosféra a navrch výborný vokál Jonasa Renkseho,ktorý k tej muzike vyložene sadne!A hlas má pekne zafarbený a navyše špecifický,originálny.Nepoznám iného speváka,ktorí by mal podobnú farbu hlasu ako Jonas Renkse!Všetky albumy Katatonie sú úžasné,len tomu poslednému ,,The Great Cold Distance" akosi nemôžem prísť na chuť tak,žeby ma totálne album pohltilo,ako tie predchádzajúce!Ale také ,,My Twin",či ,,Deliberation" sú úchvatné skladby.
Sex
Katatonia je dobrá skupina, ale někdy mi vadí zpěvákův nějspíš alkoholem poznamenaný hlas na starších deskách, což se ale v posledních dvou deskách zlepšilo a .. Jinak v pohodě. Tohle album je výborný. Prostě ano. Ale poprvé mi nic neřikalo, i když pravda, ty melodický kytary chytnou celkem rychle tak nevim, možná to bylo kvůli tomu zpěvu. Tak. Já bych dal téhle desce buď 10/10 nebo 9/10 Vážně nevim. Je to prostě skvělá skupina.
Mohla by byt aj recenzia na Tonight's Decision... to ma este podmanivejsiu atmosferu, aj ked historicky zarez to zrejme nie je...
throndar: radsej navliekaj rukavice a bez do Hamr sportu a netrep blbosti :P :D
Kto je najväčší ťahúň Gay metalovej scény?
podle me je naprosto gay. ostatne jako cela tvorba katatonie
...
Nerve je naprosto unikatni....total depressive...dark and fog....
Těžká schozofrénie... ;-)
schizofrenie?
vrobel, ty jsi pekny debil, uz davno sis to mel pustit
Velice se omlovám, že jsem se zeptal....už to neudělám, ale obhájit se trochu musím. Je mi 18, chodím do školy a ikdyž konkrétně toto DVD+2CD stojí cca 580Kč, tak na to prostě nemám, jsem rád, že si koupím dvě origošky za rok...co mám dělat, žere mě to, že si hudbu kopíruju a nekupuji originály,ale kdybych si měl koupit originál všecho co mým uším šmakuje, byl bych asi oblečený na Adama,podvýživený a neměl to na čem ani poslouchat...ale tento příspěvek tady nemá co dělat..tak se znovu omlouvám....Jinak Discouraged Ones gut album a mé nej od Katatonie.........
to Klima
Nevim co vice chcete? Reptate ze cdcko stoji 500,- a proto si ho nekoupite (hovorim obecne), protoze je prej drahe.Ale kdyz se prodava 1dvd a 2cd za cca 580,- (tzn. cca 200 korun za jednu placku) tak si to chcete prepalit.Nechutne :--)
Podobne otazky tu nemaju co hladat.
Měl bych takovou prosbičku, jestli by to bylo možné....nepalnul by mi někdo DVD Katatonie a neposlal poštou....kdyžtak bych nabíd nějaké jiné DVD...nebo se nějak domluvíme....jsem chudý student a origo by moje peněženka neunesla....a sehnat to nemůžu nikde u přátel........
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek