OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
the
zvuk mi osobně dodal pocit stísněný atmosféry nějakýho zapadlýho skandinávskýho klubu....pro blafemickej black metal by se to hodilo sice spíš než pro fotry Avantgardy,hudební perfekcionisty, ale což, byl to silny zažitek ať už u úderně hypnotických Red Harvest takvystoupení hvězd večera,kteréžto mi víc než metalovej koncert připomělo jakousi performenci,divadelní výstup s lehce zlomyslnými blázny coby výbornými herci...a Vortexova kolíbající postava stála za to. Jen mi neni jasný výběr předkapel, osobně Depresy a Adory nemusim,ale to je věc osobního vkusu...
Brácha mě taky varoval, že v Matrixu snad ještě nic kloudně nazvučenýho neslyšel, a jeho obavy se bohužel naplnily. Red Harvest měli zvuk akorát, zato Arcturus, to bylo špatný. Nejen moc nahlas, ale i nepříliš dobře vyvážený (klávesy bych rozhodně přidal). Nejvíc mi ale vadil Simenův zpěv, ten byl úplně mimo a většinu pěveckých linek jsem si musel spíš domejšlet :) Show hlavních hvězd rozhodně pobavila, zvlášť ty černo-bílý šašice jakožto chodící reklamy na jablka....
red harvest byli spica, i kdyz ke konci uz jsem se taky trosku nudil... jinak je fakt, ze na starych albech z 90 let byli hodne zajimavi a neotreli.. spousta alternativnich vlivu.. od cold dark matter cim dal vic hoblujou, ale nestezuju si, kurevsky jim to sedne :)
To bezpochyby jsou neboť reality is booooring!!!
red harvest jsou fajn
Moc jsem nepochopil ze se tady do Red Harvest jak recenze tak lidi lehce navazeji jako do nejake primitivnosti. Red Harvest zneji na deskach vyborne, hraji industrial (uz dlouho) a myslim, ze jejich songy jsou zabavnejsi nez to co ted predvadi Fear Factory. Na starsich deskach maji nektere songy pripominajici spis etno nez industrial, neni to zadna dvouakordova mlaticka. Jen tak na okraj, protoze mam pocit, ze pro vetsinu pritomnych to je nejaka banda idiotu. Zvukove vysel RH mozna lip, melo to energii, pro nekoho kdo jejich pisne nezna to mozna nebylo dost srozumitelne, ale ja nemel s poslechem vetsi problem. Show byla vyborna a krome piskotu v usich az do soboty nemam vetsich vyhrad. Co se Arcturus tyce, prislo my ze instrumentalni vykony jsou super, ale Vortex nebyl prvni dva songy takrka vubec slyset a kdyz uz tak pouze v okamzicich kdy zvysil hlas aby prerval ten randal, bohuzel v tu chvili znel pro zmenu falesne. Kdyby se tam min potacel jako nejakej ozrala a obcas si dal mikrofon k hube a porad s nim nemaval tak by to bylo o dost lepsi :) Obzvlast kdyby spolupracoval i zvukar, kterej byl pry uplne mimo z vybaveni ktere mu tam Shindy nachystal a tak ho chtel pora\dne otestovat (k nasi smule). Ke konci se to zlepsilo, ale zvuk byl co se srozumitelnosti tyce u Arcturus skoro nejhorsi z koncertu. Jinak ale dobry.
Paradoxně bych řek, že nejlepší zvuk měli Ador Dorath. Red Harvest a Arcturus byli zbytečně přeřvaný:-(( Zvláště u Arcturus tento krok zvukařův nechápu. Jestli si někdo v tomto zvuku hověl, tak mu závidím a lituji ho zároveň. Přišlo mi, že ten dredatý zvukař zvučil stylem: "Vyhulit všechny nástroje na plný koule!!!!" Což je škoda, protože často vznikala homogenická hluková stěna, která nekompromisně pohřbívala jemnější finesy. Jsem moc rád, že jsem mohl vidět Arcturus naživo, ale čistotu zážitku bohužel kalí ten zvuk, který neodpustím...
predevsim to byl neskutecnej bordel, kterej si do znacne zpusobila kapela sama svym aranzerskym (ne)umem. Ale taky jsem z toho tak nejak chapal, ze se snazej o industrial.
no red harvest by mal byt industrial, takze presne ako to vyznelo, alebo nie?
právě, dlouhodobé aktivní čtenáře je třeba si hýčkat :)
no co co, tak vzacna navsteva z Udoli Kralu nejezdi do Prahy kazdej den :o))
louza: to nevadi, priste to vynahradis i nejakym rozkosnym pugetem s ruzovou stuhou a milsotnym psanickem
dalo by se souhlasit :)
to Alesh: taky se mi zive libily ty novy veci vic nez z cd
za slusnost ne ale za vlezdoprdelkovstvi a podbizivost uz by mohl, ne?
Imhotep : takže jsi to byl ty ;) Všimnul sem si tě až při setu Red Harvest, když sem šel pro pivo a to nebylo věru dobrý prostředí na rozhovory. Řvali jsme si s Eleanor z milimetru do ucha a stejně se sotva slyšeli. Pak ses ještě vochomejtnul kolem ke konci setu Arcturus, ale to už bylo pozdě a musel sem šupajdit z klubu, takže sem tě nestihl ani pozdravit - takže ještě dodatečně - ahoj :) - Doufám že nedostanu ban za slušnost :)
vike: kdysi na redblack days byl v matrixu dobrej zvuk, pokud si dobre vzpominam
na Arcturus jsem vyzkousel asi 3 - 4 mista a znelo to ok, zvuk byl (hlavne ke konci) o dost vic nahlas nez by se sluselo, ale stale kvalitni (kdyz tak premyslim, tak se spuntama to mohla byt celkem pohoda/lahoda). Zvuk Red Harvest byla jina kapitola, ale to bych nesvadel na zvukare :o)
Tož já to vidím takhle: Ador Dorath a Depresy byli v pohodě, na předskokany až moc dobří. Jen během setu depresy se občas ozvalo z pódia nepříjemný pískání. Red Harvest mne vcelku bavili. Zvuk byl opravdu zabijáckej (dobrej), některý písničky žily jenom z toho zvuku, ale pár songů mi přišlo docela zajímavých i co se hudebních nápadů týče. Zvuk u Arcturus byl opravdu mizernej, strašně nahlas, v uších mi pískalo ještě dva dny. I tak se stím ale poprali dobře, šou byla skvělá, zpěv tak napůl, občas nebyl slyšet a občas trochu mimo. Rozhodně mi přišlo, že Simen lépe zvládal starý songy, nežli ty z novýho alba, na kterým si možná nasadil laťku trochu moc vysoko:).Jedno je jistý, album jako Masquarade se už nikomu nahrát nepodaří, žel ani Arcturus, a proto je dobře, že z něho hráli tolik věcí....
mne osobne prisel zvuk celkem povedenej... bez problemu sem rozeznal kazdej nastroj... a demon painter sem si par dni predtim stahnul v podobe zivaku a v matrixu to znelo naprosto na chlup stejne :) s koncertem sem nadmiru spokojenej... aji ty red harvest me celkem mile prekvapili... studiovka nic moc.. ale nazivo se na ne dost dopre pari...
kdo z vas nekdy v Matrixu zazil slusny zvuk?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek