OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Stone: Cha, cha, cha, cha...!
Docela mě mrzí, že tu vznikla další jalová debata. Přístup MP k tuzemským nahrávkám je dobře známý a mnohokrát redaktory formulovaný, proto nechápu, proč se kapely neustále podivují nízkým hodnocením a rozčilují se, že jsou redaktoři banda negramotů a kdesi cosi. Buď posílají nahrávku s tím, že je zajímá názor daného média (a ten bývá v případě MP na poměry tuzemského UG obvykle dost kritický), nebo chtějí uznale poplácat po ramenou a odnést si kategorické hodnocení typu "fakt skvělá česká kapela". V případě druhém bych je požádal, aby zasílání promo nahrávek k nám zvážili. Nejsme píšící UG činovníci (jak bývá v Čechách obvyklé), snažíme se pěstovat hudební recenzenství dle svého nejlepšího vědomí a svědomí - a z toho holt plynou občasné nízké známky pro nahrávky, které nepovažujeme za vydařené.
Možná, že se tady trošku (ale jen trošičku) shodím, ale mě se na celé téhle diskuzi nejvíce líbí "adresa: Hnojník, 352" - to je přece prdel jaksepatří :))
Milda
Omlouivám se za skřehotáka špatně jsem to pochopil. Tedy myslel jsem, že je řeč o čistém zpěvu. Beru zpět.
To Marco
Marko, nic stupidnějšího jsi napsat nemohl.Obdivuji tvou inteligenci. Za a, bavíme se tady o skupině Carpatia a za b, člověk, který takhle pokrytecky reaguje nemůže nikdy posoudit jakoukoli nahrávku.
Ifa: nedivim se, ze se ti to libi, kdyz vydavas takove otresne kraviny. btw. mohl bys je pridat do sve staje a udelat nejaky monstrozni freak tour. Urcite by byl kopec srandy. :-)
já nenapsal "skřehotákL, ale "skřehotálek" , to jen tak pro pořádek
a on se ten typický blackový projev neoznačuje jako "skřehot"? jak tedy?
Carpatia
Opět jsem se dočetl na celkem dobrou desku negativní recenzi. Říct o zpěvákovi, že je skřehoták, je docela přehnané. O kapele dle mého názoru platí jediné a to, že ještě nenašla svůj vlastní ksicht. A to ze všech směrů - zpěvu (i když jsem slyšel horší a byly tady chváleny), zvuku i kompozice. I přes toto, deska na mě působí celkem fajn.
Chlapi, co takto prestat tliachat o blbostiach a zavriet sa do skusobnne... Vytvorte material, ktory nam zavrie hubu a nedovoli nam vas viac takto kritizovat.
tolko srandy....:-))
skus porozmyslat, preco asi ten prispevok zmizol...
Milda:Dik, za fer pristup, i kdyz nevim proc Tvuj prispevek nejak predcasne zmizel...nahravka je to zajimava:)
Tom - [4.12.2005 19:14]
Vzdy je co zlepsovat – to se mozna tyka hry na kytaru, zpevu atd. Ale urcite je uz ted ve vasich silach ohlidat si formalni stranku. Pokud vydate album s textama, ve kterych za 8 skladeb nasekate cca 30 chyb (spis vic), pak to neco svedci o vasem pristupu. Protoze pokud delam neco, na cem mne zalezi, tak to delam poradne a do detailu.
No tohle by nikam nevedlo...
amarth: Možná tě to překvapí, ale schopnost kritizovat nijak nesouvisí se schopností provozovat kritizované, mnohdy dokonce naopak. Pokud vím, tak třeba po Tomášovi Baldýnském nikdo nechce, aby točil skvělé filmy.
Me Kung-Fu je lepsi nez tve!
Jejej.Marigolde, nevím, co v tom pořád hledáš...ten příspěvek byl přeci směřován k Mildovi, ale to ses určitě dozvěděl již v názvu přispěvku:)
Jestli Tě to uklidní - Ne, opravdu to, abych si hladil své ego jsem na mysli neměl.Ale když někdo píše tímto způsobem recenzi, tak můj dojem je takový, že se jedná o muzikanta dalekosáhle lepšího!Toť vše...
Pokora je gay a pre kresťanov :-) A ak niekto niečo nahrá a vydá a ešte k tomu to predhodí recenzentom, tak nech si uvedomí, že ide s kožou na trh, že jeho predstavy a dojmy môžu byť diametrálne odlišné od predstáv a dojmov niekoho iného. Takže buď vie, že za tým, čo spravil, si stojí a vie prečo, a ak s niečím nesúhlasí, buď nech dodá argumenty (aspoň také že "takto sme to chceli preto a preto"), alebo nech je radšej ticho, lebo ja keď v reštaurácii dostanem blivajz, tak tiež nemusím byť kuchár na to, aby som vedel, že miesto toho, čo som chcel, som dostal nejaký blivajz a že ho zrejme nedojem, pretože (mne osobne) nechutí.
Hehe, chcel by som sa dožiť doby, keď o futbale budú do novín písať len prvoligoví futbalisti :-))
Amarth: Proč žádáš Mildův počin? Nerozumím. To, že by třeba Milda hrál hůř než ty, by tě uklidnilo? Jejej.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek