OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
beztak je to mazec, takový kompozice to se jen tak neslyší, and then was silence je užasná
Pre mna jedno z naj albumov... Nemam co riesit 10
Může mi někdo říct, co je tak špatného na sadly sings destiny? Každý na ni nadává, ale mě se hrozně líbí:)
BG jsou desku od desky lepší a lepší z toho vyplívá,
že tahle je nejlepší.je neuvěřitelný jak se tahle skupina vyvíjí kupředu.A přitom už to jsou"fotříci".
Rozhodně nezamrzli v metalovém dávnověku jako 3/4 německých kapel
anato je uplne super neviem aky mate problem, okrem wait for an answer tam podla man nieje zla piesen...
Darkmoore, nezklamal jsi, v podstatě už jsem si odpověděl dopředu sám, páč jsem přesně takovou odpověď čekal :-))))) Mám už holt takový zvláštní talent, téměř vždy se mi líbí ty "nejhorší" písně z desky :-))))) Co je vlastně na tom songu tak špatnýho? Že by přearanžovanej? Nemelodickej? Dlouhej? Krátkej? Nudnej? Kapela nevkládá nic nového, žádná objevná invence alias "stojí" na místě alias vykrádá sama sebe či někoho jiného? No pak už snad jedině marcipááááánovýýýýý :-))))))
..a ještě bych dodal Maiden and the Minstrel Knight a Age of false innocence :) Takže je to celý zkrátka dobrý.
...zial v tomto musim zase s Darkmoorom suhlasit, BG uz urobili aj lepsie skladby!The soulforged nepatri medzi tie najpodarenejsie
ta je snad nejhorší
Co třeba taková The Soulforged?
Precious Jerusalem, Battlefield, Under The Ice,...and then, to su take moje naj,Zaujimava je Sadly...a to je asi vsjo
Takový bláboly číst nebudu, páč tuším, cos tam asi tak mohl napsat, páč mi stačí, když jsem s Tebou o tom mluvil osobně :-))))))))) A kvůli těm songům se přeci nebudu rozčilovat nad Tvou "kritickou" recenzí :-)))))) Konečně, třeba mi ty "vály" napíše Jeremy?
přečti si recenzi
Ále veď hej, máš recht Jeremy, každému co jeho jest :-)))) A Somewhere... skutečně "ukončilo" tu "speedovou etapu" tvorby BG. A ještě mi řekněte, které ty čtyři až pět skladeb, btw 40-50% z ANATO, se Vám tedy líbí alias jsou dobré, jak píšete s DKM?
Nightfall je moc roztahaný a Opera zase moc nudná. Nejlepší bylo jejich čistě speedové období, i když vrchol je Imaginations.
Jaaaj ludia, u BG si ale predsa kazdi najde svoje...ale posledna speedova doska bola asi Somewhere...
Mne sa zvuk na Imaginations aj na poslednom celkom paci ... omnoho lepsi ako na Nightfall
Na každé desce? Mě třeba přišel výbornej zvuk na Imaginations... Jinak díky za radu Darkmoore, zítra razím k ušaři. Do discmana dám Nightfall a budu se snažit objevit to "epično" a "progresivitu" :-))))
a oni jsou poslední BG něco jiného než speed? ALe prosím tě...
To nemeni nic na veci, ze si speedmetalista a preto sa ti posledny BG nepaci ...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek