OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Popud k rozpadu Arcturus ve skutečnosti nebyl od Simena ani od Jana, ale od Sverda, skutečné hybné jednotky Arcturus. Chtěl rozpustit kapelu už dříve.
Je tam toho, ved este stale moze curat vsede. Ak ma rad pohodlico tak si pricupne.
He, he. No tak to potom dúfaj, aby vydali ďalší album. Bez cicky by sa blbo žilo :-)
Vortex šiel do CODE, Hellhammer nemá čas pri všetkých projektoch, aloe som si stopercentne istý a stavím na to svoj čurák že určite ešte dačo vydajú
Veľká škoda, že sa rozpadli. Nevie niekto, prečo? Ich potenciál podľa mňa ešte nebol úplne vyčerpaný.
:-) veru tak tak
Toto je úplne geniálny album. Od začiatku do konca to je jeden skvost, nie tu jedinej zlej skladby. Som užasnutý.
podla mna imidz imothepa na koncerte kapely ku ktorej je diskusia nemoze byt v ziadnom pripade offtopic:))
...ja to predsa musim vediet, ja som uz banmi ostrielany borec :))
gumaky beru, ale slamak ne. Nazehlim svatecni monterky, radiovku a at aspon trochu drzim krok s avantgardou tak prijedu na stribrnym zebrinaku :o)
A bejt vama chytrolini, tak toho necham nebo dostanem vsichni tri ban za zasirani diskuze offtopicama :o)
spíš podle gumáků
Imothep: poznam te podle slamaku?
na 70 % jedu. Novinka se mi zatim jevi jako solidni Arcturus, ale zadna avantgarda ani jina prekvapeni se zrejme nekonaji.
novinku jsem jeste neslysel, ale i vzhledem ke kritickym reakcim se na ne zrejme pujdu podivat. jeste jsem je nazivo nevidel.
Tak kto ide na mojich oblubencov do Prahy?
to sa este uvidi ako na tom budem z volnom.
ale budapest by bola lacnejsia.
tak bez do viedne
no jo, no, ono to moze byt oboje.
skoda ze ten koncertik nie je blizsie.
aj taky red harvest nazivo by som si dal.
Recenze se tu samozřejmě také objeví, album už naposlouchává kompetentní redaktor (je-li zde vůbec nějaký).
jen jestli treskuty pyj (tm dalas) nemyslel spis recenzi na SS?
Zkuste radši tohle:
http://www.metalopolis.net/concerts.asp?id=2029
:o)))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek