OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Darkmoor: ale i ti mají přece právo žít:)
topic: k těm předsudkům nevím... nebudou to mít chlapci vůbec lehké
Marigold to myslel, tak že je to příjmený zpěv, raději to, než halda kastrátů pištících v neuvěřitelně protivných výškách, alespoň tak jsem to pochopil já:-)
MNe ten spevak pripomina Rush (fakt nemusim) ale da sa zniest. Rozhodne by som ho vsak nevychvaloval ...
pěkné je to, pěkné. nejdřív jsem si myslel, že se mi bude líbit jen ta kytarová vymyšlenost..ta je moc hezká. ale nakonec jsem si oblíbil i zbytek desky, i když je to chvílemi takové slaboduché a trochu mě opět zarazilo vychvalování zpěváka v recenzi....je to takov tenký hlásek....chvílemi dosti připomíná Mars Volta.....u Dogs of War jsem měl takové Televators deja vu.....
wickerman> prihoriva, prihoriva :-)
Mozno by nebolo od veci pripravit rozhovor s touto kapelkou, to by ma zaujimalo celkom...
Ked si to Primus pekne natvrdo rozdá z nejakou emo-rockovou partickou a pri tom ich zdialky pozoroje a ukaja sa Rush...ale ináč príjemná pohodová inteligentná hudba.
ako uz velakrat som sa nechal nalakat metalopolisom, zohnal wake pig a zavladla velka spokojnost, takato muzicka mi momentalne velmi velmi reze, asi uz starnem alebo co..
v kazdom pripade vyborne album, ty amici v poslednom case vedia prijemne prekvapit (Murder by death, dredg, 3...)
dreck - no to bych tak scházela, aby se ti to líbilo a kazil jsi nám to svou přízní:.-)
poslouchám poněkolikáté první tři skladby a evidentně mám opačný názor než ostatní :)
a s c+c to opravdu nesouvisí, tohle je velmi.. "seriozní", ehm :)
safra ale jo, teď konečně "Wake Pig" poslouchám, tohle jo, to se jeví hodně dobře
dreckus - [27.1.2006 13:31]
ježíš to je tak nádherný příběh, až bude čas, rád bych si ho poslechnul znovu...
jinak jsem u první písničky a ač recenzi psal rudi, možná výjimečně fakt nekecal:-)))
asi objev
pak jsem asi divnej, protože se mi líbí ion dissonance i mare, ale tohle nemůžu, fakt nevim jak se k té kapele stavět, vnímám to jako podivný kýč co si hraje na umění, zcela subjektivně je mi ta hudba protivná :-)
jasny :) btw rudi, ty jakozto naprosto nekriticky zrout kdejake trendove debility, mas na c+c stejny nazor, kdyz jsou teda tak slavni?
noisy: jinak, jeste mam pocit, ze v tom asi hledas neco, co mozna nebyl ani zamer kapely.. mne prisli (kdyz uz jsme u tech udernych marketingovych hlasek) jako "iron maiden meets (old) mars volta" s tim, ze delaji chytlavy popovy pisnicky.. a spatlanina teda kupodivu vubec (i kdyz to tak nevypada :). No kazdopadne jsem rad, ze aspon nekdo dela heavy metal, co se da poslouchat :)
btw taky mi doslo, jak jsem se k nim dostal: doporucil mi je kdysi na slsku jeden clovek spolu s ion dissonance a mare ;))
vím že mají víc desek, slyšel jsem aktuální i tu minulou, ale když se ti to líbí, tak se neomezuj :-), já jen říkám, PRO MĚ sračka, (ne)pochopitelně strašně populární :-)
oni maji snad uz 3 nebo 4 (nebo i vic?) desek..
ale vzdyt povidam ze je to v podstate jen tupy heavy metal, proto me prave prekvapuje, ze se mi libi.. ale kdyz rikate vy chlapici, ze je to sracka, tak mate urcite pravdu .p
pro mě jsou COHEED AND CAMBRIA opravdu hodně nepovedený a hlavně neumětelský pokus o metalovou alternativu, naprostá zpatlanina, která je místama jíc agro než kdejaká vesnická zábavovka, a snaha to maskovat infiltrací dalších vlivů z toho pak dělá nehorázný paskvil, zpěvák je navíc zoufalec, slyšel jsem tu desku třikrát a dost dlouho jsem se vzpamatovával :-)) ale chápu že to na mnoho lidí dokáže udělat dojem :-)
Do třetí písničky jsem byl přesvědčený, že to bude dobrý, ale následný vývoj událostí mě vyvedl z omylu... 3 jsou mnohem lepší.
to nechapu, zorvna tohle jsem myslel, že by se vetsine lidi odsud i libilo :))
inu, moje predstava o blbosti je asi krapet jina .)
dreck: Já snesu lecjakou blobost, ale CaC, to je fakt moc. Pár prvních písniček ještě OK, ale poslechnout to do konce snad ani nejde.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek