OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
recenziu na Starfire mam vo svojom archive, stratila sa pri stahovani z MM.cz na MP.net ... takze sa mozno niekedy este zjavi:)
to marigold: a co takto ked uz mas rad starfire urobit recenziu aj na nu.predsa len je to ich naj album a zasluzil by si tu byt.
hmm
je skoda ze takych fajnych fantasy kapiel je malo. kdeze klišé, kdeže sračka..... to moze napisat len clovek co nevie co je hudba. je to album a stejne ako vsetky albumy od nich, su take ze sa urcite oplati to pocuvat viackrat. su to prepracovane albumy a tie texty su uzasne! jedina vec ktora mi na nich vadi je tá, ze ked spieva, tak mu nie je az tak rozumiet, lebo su to dlhe texty, spieva rychlo. a ano, dakedy je to klišé, ale ked to porovnam s inymi kapelami, tak je to veru nadpriemer.
hm
FOR ETERNAL GLORY OF HYPERBOREA.
skoda
priatelia,no je to srackanica co vam rieknem no...:)
BAL-SAGOTH NEVERMORE :-)
BAL-SAGOTH FOREVER!!!
Prosím, přesuňme tuhle debatu jinam, tohle je zbytečné a už se to ani v nejmenším netýká článku...
Vike: ano, presne jako ty. :-)
Vetsina lidi by naopak mohla Marigoldovi pripadny vyvoj vkusu zavidet :-) Vetsina totiz zustane true tupa po cely zivot.
Dreck: Aby nevznikla mýlka, já skutečně za většinou těch "běsů" stojím a dodnes je mám rád, včetně GRAVEWORM :o))
Mari [19.3.2006 11:17]: ja nevim, ted jsem si vyjel tve clanky a staci jen tak zbezne mrknout na hodnoceni treba jiz zminenych agathodaimon, graveworm, COF nebo mozna i hromady tech prog/power besu, u kterych ovsem sam netusim, jestli je to ve svym ranku ok nebo ne.. :)
ten muj predchozi prispevek muzes klidne cist v asertivnejsi forme: "napadne se u tebe s postupem casu projevuje nazorovy posun / prisnejsi optika / zmena vkusu / whatever.." :)
mne je to fakt celkem ukradeny, naopak mi tvoje dnesni krticnost vyhovuje vic nez to, jak jsi psal predtim... jenom mi ten obrat prijde pomerne vyrazny a trochu usmevny.. jakoby ses ted snazil byt echt radikalni, jako kompenzaci za "hrichy mladi" :)
pocitam, ze pripadny pokracovani asi ve foru offtopic...
ked ego kazi debatu ...
Dovolil jsem si svůj nzor zaopatřit malým přídavkem, který doufám trochu zredukuje ocit, že kapelu "odsuzuji" jako celek. Několikrát jsem to prezentoval – Starfire stále považuji za dobrou desku.
ano, uz tu naozaj chybal len vyraz "objektivna recenzia" :)
Ano, o mém vztahu ke kinder metalu se můžeme dlouze bavit, ale pokud nebudeš líný a prohledáš si recenze na kapely COF, DIMMU BORGIR, AGATHODAIMON atd., tak zjistíš, že můj vztah k tomuto podivnému taky-žánru je vpoměrně pozitivní a vstřícný, byť určitě ne nekritický.
Marigold: už se toho chtěl nechat ale dodám jen to že kdyby si dal někdo tu práci přečíst si celou diskuzi ,na švestkách seš tam nachytán.Ale to je jedno.
Jinak pokud seš s prahy klidně se s tebou sejdu na pivu a vysvětlím na co narážím ohledně některých tvých názorů.A nemysli si že sem zas takovej radikál kterej jen přemýšlí jak zabít marigolda.
Až mě nachytáš na švestkách, rád tvé argumenty uznám. Možná je problém v tom, že i když nás na švestkách nachytat můžeš, uchyluješ se k zbytečným osobním invektivám, které nemůžu uznat, protože mi není 18.
Jinak "kámoši" našich kritiků už dosahují stejných mytotvorných rozměrů jako žena poručíka Colomba :o)))
Ty ,nebo vy si všechno obhájíte.Ještě sem neviděl že by jste uznali argumenty v diskuzích i když tě nachytám na švestkách.
Mojí kámoši co čtou MP mají i beze mě jasný názor a sdělují mi ho sami.Jen se mi diví že se tu vůbec vyjadřuju.Ale chápu že můžou být i hlasy pozitivní.Jinak ještě sem chtěl že můj příspěvěk je přímo úměrný tvé větě pod recenzí.
Sbohem u nějaké tvé další objektivní recenze :-))
Až čtenáři dojdou k tomu, že MP je plná nevěrohodných a zaujatých recenzentů, přestanou ji sledovat, přestanou číst články a přestanou se k nim jakkoli vyjadřovat. V současné době tato situace nenastává, znamená to, že svou práci odvádíme dobře, byť se s ní někteří neztotožňují. Z mojí strany asi tak vše, co bych mohl ještě k daném tématu doplnit.
Aleshovo běsnění je natolik sebeparodické, že si nezaslouží dalších dovětků.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek