OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
dvd krisiun - live at metalmania 2004. Neskutečnej výprask, nasazení i zvuk. Pro mě jeden z nejlepších živáků co jsem v DM ranku viděl
to Demonick
Práveže na môj vkus to celé zjemnili až príliš,a tým že sú tie songy tak rozťahané, tak je tam veľa zbytočnej vaty. U mňa toto cd bude určite patriť k tomu slabšiemu čo tohto roku vyšlo.
Azda nechces aby mali kazdy album rovnaky :-) Na predchodcovi to bolo kratsie, udernejšie, viac skladieb,, tu na to isli z uplne opačneho konca. A ani nevadi, ze maličko zjemnili...
Nový Krisiun
Tak nové cd je pre mňa bohužial sklamaním a to dosť veľkým. Songy sú miestami až príliš rozťahané, veľa melodických a pomalých pasáží, čo má za následok úbytok agresivity tak charakteristickej pre predchadzajúce albumy.
Čakal som teda oveľa väčší náklep.
Ved jasne, som si vedomy ze 2x je nič, ale bolo to pekne na sluchadla v pokoji večer, takze som si zapamatal vela pasaži :) Velmi pozoruhodna nahravka...
Krisiun
nové cd je vynikající. Je to dlouhý, ale nenudí. Má to drive. Mám už doma a velká spokojenost. Old school jak má bejt.
2x vypocuta = 0x vypocuta
:)
V te delce je IMHO nejvetsi problem te desky...
- uz napsano / brzy na MP -
Tak novinka Krisiun 2x vypočuta a mozem prehlasit, ze sa jedna o kvalitu! Vskutku zarážajúca je stopáž skladieb, preto skladby potrebuju vela počuti, čo samozrejme rad spravim :) Zvuk paradny, riffy zabijácke, takisto obal v nadhernych farbach..idem si to dat opat :)
- brzy na titulni strane MP -
Krisiun
Mne tiez najviac rezu albumy Conquerors Of Armageddon nebo Works Of Carnage asi je to tym ze su naozaj zbesilejsie brutalnelnejsie a hlavne prve ktore som od Krisiun pocul a nejak mi prirastli k srdcu ale novy album tiez nieje na zahodenie sype to jedna radost a co ma hlavne zaujalo su sola krasne vyhravky naozaj skvela praca
Novinka KRISIUN sa ani mne nezdá byť niečo svetoborné, taký priemerný DM, nič viac! Vydali už lepšie veci títo juhoamerikánci.
Já jsem měl Krisiun nejradši na začátku, v době těch neuvěřitelných randálen ... Black Force Domain jsem chroptěl jako šílenec! Přinesl mi to kámoš, kterej je neočekávaně viděl v pražským Battalionu ... v místnosti o velikosti průměrnýho obýváku a prý asi třikrát rychleji zahraný než na desce ... tehdy se tam všichni prý málem pos.... . Dneska je Krisiun kvalitní, ale ta milovaná řezničina už to není. Škoda:):)
nové album
Krisiun - The Great Execution (2011) sbírá všude skvělé ohlasy. No a i mě to nějak chytlo. Je to už porůznu ke stažení a další adept na nové cd. Trošku v tom slyším Vader, ale to mi vůbec nevadí. Naopak. Sype to pěkně.
Planuje se na MP recenze na novou desku?
Nová deska taky bombová! Perfektní maskříček.
Ta předělávka je geniální - neskutečně to ruluje. Jinak je moc neznám, až teď v Headbangeru jsem slyšel pár věcí, budu se po nich muset poohlídnout.
Děkuji kolegovi za slovo...Tak já jsem ta zvířátka viděl loni na brutalu z velké distance a vůbec mi to nevadí...a vůbec... hejvy metl neposlouchám
Děkujeme Carnalovi za příspěvek do debaty, kdo bude další?
No já si zase nemyslim, že je to nějak úžasná deska. Sice je lepší než Ageless Venomous (ta je teda nicmoc), ale kvalit Conquerors Of Armageddon nebo Works Of Carnage nedosahuje ani omylem. Ovšem naživo se Krisiun rozhodně neztratí:)
Jasné, my ťa chápeme... :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek