OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Oktoberfest v Katowiciach? :)
Pro doplnění
Pro doplnění, zde je odkaz na report z Katowic:
http://www.abysszine.com/view.php?cisloclanku=2006030901
ale jistě, názory můžeme mít rozdílné, tak je to ostatně správné, jsme lidské individuality, každý se svým pohledem na věč, a nikdo tě nenutí metalcore poslouchat, když se ti nelíbí, svým prohlášením o novodobé vlně stavící na Soilworku jsi se ale dopustil faktické chyby
nech tak vole :)) máš svoj názor a ja mám svoj,a nech aj máš pravdu,pre mňa ten metalcore nesiaha soilworku ani po tkaničky u bot :)
dardariel: tvé otázce nerozumím, můžeš mi ji vysvětlit?
a ty si kto? :DD
a že by metalcorové skupiny brali od SOILWORK je veselá představa, ty na ně většinou zvysoka, něco jiného je samozřejmě současná NWOAHM, tam už to bohužel platí
dardariel: zkus si něco zjistit o kořenech a počátcích metalcoru, rychle přestaneš mluvit o "nové" vlně, metalcore je starší než SOILWORK, stejně jako thrash a jiné styly :-)
Rudi : ale šak nemožeš porovnávať Soilov s KE a priblblým metalcoreom :))) ved to je úplne inde..neviem aký je Speedov názor na nich,ja tu prezentujem ten svoj :) aj tak si skôr myslím že táto novodobá vlna stavia na soilworku,a ne naopak..vrrr :))
Já mám Killswitch hodně rád a myslím si, že něco z té americké core scény Speed pochytil...:-)
dardariel, neviem, do akej miery sa orientuješ v tvorbe Killswitch Engage, ale asi ani veľmi nie.:o)
Skús si zistiť názor Speeda na túto kapelu, jej speváka a vôbec celý "priblblý metalcore". Možno budeš prekvapený.:o))
THERION sa hodia na festival vaznej hudby akurat tak ako predkapela Andreu Bocceliho a Vanessy Mae :)
ale inak metalmania v zline paradka :) soilwork to zas všetkým ukázali,nevermore boli akože našlapaný,therion sa skôr hodí na festival vážnej hudby a UDO s celou jeho famóznou aparatúrou mi po hodine liezol už na všetko :)) tak zas o rok...jaj a čo som nepochopil bola česká kapela Pandemia...(či ako sa volali)
soilwork
neviem ako može autor recenzie porovnávať soilwork s priblblým metalcoreom a la killswitch engage,každý kto počúva soilov vie že to je o dačom úplne inom :)) a to že speed kopiruje nejakeho magora z US je už vrchol..ten chlapec sa ešte hral s legom keď Bjorn nahrával albumy....bliach
Já měl pocit, že Soilwork zlínskou Novestu rozhodně zboří:-) Taky výborníbyli Six Degrees Of Separation, kteří za svůj krátký set rozhodně zabodovali...
...
ja som tam bola tiez s bratom....a najviac sa mi pacili Moonspell a Charon :-D
Dobrý koncert ve Zlíně: Skvělí Soilwork a naprosto famózní Nevermore! Ale stejně jak píše Scavenger, Therion jsem si poslechl, ale před koncem jejich vystoupení, jsem to zabalil a jel domů. Po Nevermore to tak nějak upadlo... ;-)
zase som raz prepasol Nevermore.
tak niekedy nabuduce,ale to uz rezervujem dovolenku dopredu.
Dobrý report. Kamoši si tiež pochvaľovali. dokonca sa im páčil aj Therion.:)
Metalmania - Zlín
Tak zastávka v Čechách se myslím také docela vyvedla i když k mojí smůle pořadatelé nasadili suverénně nejlepší Nevermore jako třetí od konce a poté už to jaksi nebylo ono, protože laťka byla nedostižitelně vysoko. Therion jsem ještě prozíval, ale na UDO jsem už bohužel nevydržel a šel jsem na kutě, abych si co nejvíc v paměti odnesl z té famózní americké pětice. Jinak i zde měli Nevermore zvuk docela hodně přehulenej a kdybych neznal jednotlivé písně skoro nazpaměť, tak bych se v tom asi také ztrácel...a o hlase Warella asi nemá smysl hovořit - to se musí slyšet - fantazie!!!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek