OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Zatiaľ som to počul iba raz, je to zaujímavé aj keď to nie je celkom moja krvná skupina. Inak na myspace ma to nechce zaregistrovať neviete prečo?
zmiernuje bolest a traumu..
to pomaha proti rozjebaniu stranky? :-O
zvýš si rozlíšenie, brankáre! :)
si to tu rozjebal. daj si facku! !! ! !!! !! !!! ! !!
aha, prve dva mozno nepojdu otvorit, pokial nemas profil na myspace a HCS medzi priatelmi :(
bohuzial su tam len prepisy, bez linkov na original..
Rozhovory HCS:
http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=17218392&blogID=117782904&MyToken=d494d00a-05c5-44b7-9b1a-66a66aabf55f
http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=17218392&blogID=103528170&MyToken=d494d00a-05c5-44b7-9b1a-66a66aabf55f
http://www.marockmagazine.com/interview_hcs.htm
v-dur > je k tej téme niekde aj celý rozhovor?
"How did that project come about?
I had this persistent and finally persuasive Portuguese man mailing me all the time, sending me sound bits and videos of recordings, and initially, I thought it was too straightforward, but I kind of immediately noticed the quality of it, and after a while, I was nodding my head to it and realized it was catchy stuff and I could probably do a decent job as mere vocalist, and I felt that it would be good to do something else for a change. So there you have it."
toto je moc pekne:)
What do you think the greatest difference is between Ulver and Head Control System?
Kristoffer: ULVER sees the world inside out. Head Control System has got it all right.
Tak na toto sa kurva teším! Ešte som to bohužiaľ nepočul.
head
Ták , ja by som k tomu asi tolko, že ešte som nepočul kapelu, by to tak sekala, posúvala doby a zároveň to tak dokonalo prepojila zo spevom, že výsledok znie priam plynulo. Garm nikdy nesklame. A ináč, nevidim v tom ani kúsok Wilsona. Pre mňa so Satyriconom album roka
Vyborny album hlavne kvoli Garmovmu vokalu.
no já to právě poprvé poslouchám vcelku a jak je muzika relativně celkem v pohodě, tak fakt mám problémy s garmovým vokálem... strašná buzna, ty roky, kdy u ulver ani nekviknul se teď řinou ven jako hnis :-/
blood inside a ted tohle... no doufam, ze mu zase co nejdriv rupne v bedne a zacne delat neco uplne jineho..
Zase ale nemozes obalu odopriet taku light gycovitost, ktora vcelku vystihuje aj hudbu HCS..
Nemám to sice moc naposlouchané, ale prozatím se mi to docela zamlouvá, jsem zvědav co z toho vyleze... Jinak mi to místy dost připomíná některé momenty Ulver (konkrétně tedy Blood Inside) hozený do rockovějších vod (i když je to možná ovlivněné tím Garmem)...btw, ten obal je otřesný
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek