OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
krásná zasněná deska
vyborneeee!proste enslaved ako vzdy!
Ale co sa tyka prirovnania k PF, rozhodne by som nebol tak prisny v jeho odmietani, "Ground" je floydovka ako sviňq
tak pod to sa ti podpisem ;)
novinka po 3 posleších šeď a nuda... nevybavím si ani tón :(
:-)))
A kvôli tomu musíš takto vrieskať? Ešte zapni CapsLock a bude to dokonalé.
Viem dobre kedy vyšiel debut Enslaved,zase ma nemaj za nejakeho nasťročneho,alebo neznaleho posluchača!Prirovnania k Floydom odznievaju v tejto suvislosti,pretože su najvyraznejšim predstavitelom svojho žanru a každy si hned vie urobiť obraz a ja osobne s tym nemam problem!Tym ale zase nechcem povedať,že novinka je prešpikovana napadmi podobnymi Pink Floyd,alebo,že tam je kvantum art-rocku.Samozrejme,že su tam styčne body,aj so starou tvorbou Enslaved,len vravim,že ten vplyv Floydov je tam počutelny a evidentne nie som sam,čo ma na to taky nazor!
MarcoH, ja som napísal svoj názor, máš s tým snáď problém, berieš niečo osobne?! Vplyv PF je jedna vec, keď sa k nemu niekto prizná osobne, u Enslaved ho nepočujem natoľko, aby som tam nepočul v prvom rade Enslaved, dokonca stále cítiť aj stopové prvky toho, čo hrali v časoch Vikingligr Veldi (zisti si, kedy to vyšlo). Pozastavil som sa HLAVNE nad tým, že keď dnes nejaká metalová kapela zabŕdne do prog a art oblastí, zaradí nejaké čisté vokály, automaticky je poruke barlička v podobe prirovnania k Pink Floyd.
Marco : To nebylo nic osobniho. Pokud jsi to tak pochopil, tak sorry.
Vike-Všimam si,že Ty malokedy napišeš nejaky nazor na hudbu,ovela radšej sa vyživaš v ironickom podpichovani do niektoreho z prispievatelov na tomto fore!Pokial ide o vplyvy Floydov,tak ja ich tam počujem a citim a ver tomu,že Pink Floyd mam rozhodne dobre napočuvane,takže viem o čom pišem!Koniec-koncov,ako tak pozeram,nie som jediny kto Floydov na novinke Enslaved vnima!Nakoniec,aj členovia kapely priznavaju istu inšpiraciu Pink Floydom na aktualnej doske a oni by už mali vedieť o čom rozpravaju nemyslite Vike a Martin L.?!?!Alebo vy to hadam viete lepšie?!?Jednoducho je to moj subjektivny nazor a čo tam ja počujem,to aj davam do pozornosti!
Mna bavi viac TRINACRIA, nez novi ENSLAVED.
Mne zaujaly mnohem vice vase ohlasy a nazory //:=]
VIKE tvuj smysl pro humor je dosti sverazny. Me novinka zaujala, to je asi tak co jsem tim chtel rici. Je to slusny koktejl muziky, kterou mam rad. No a myslim, ze mi to sedi i vice nez vyborne Below ... kazdpadne uz mi nepis zadnou dignozu jo... jsem jenom poslchac.
Mam z novinky pocit ze je jemnejsia, uz je to takmer black/psychedelic/rock, moc agresie tu nie je, asi bude vyzadovat vela posluchov a dozretie, kazdopadne na prvy posluch posobila dost mdlo. A prirovnania k Pink Floyd su mozno casto naduzivane ale zrovna pri tomto albume podla mna opodstatnene, ak teda poznate tvorbu PF, hlavne ciste vokalne linky ale aj klavesy a niekedy aj gitary ich mozu mierne pripomenut tot vse :)
Black : Ja novinku nezatracuji. Je celkem poslouchatelna. Ale psycho-, art-, prog- a buhvi jake jeste vlivy jsou imho slysitelnejsi a rozhodne povedenejsi na drivejsich fosnach. Tohle mi prijde trochu jako nedotazene hledani/tapani...
OK, budu taky vážný a konstruktivní. ;-)
"Below The Lights" je moje asi nej album od Enslaved a jeho kvalit zatím novinka opravdu nedosahuje. Po zatím dvou posleších bych ji ale neodsuzoval - poslouchá se příjemně a svoji atmosféru určitě má. A co se týká Pink Floyd, no, spíš bych přiznal jisté vlivy (art) rocku obecně. :-)
Martin L. : :-*
Novinku som už zo dvakrát počul, zatiaľ pohoda. Ale keď už to vike načal, všimol som si zaujímavú alebo zábavnú vec - v poslednom čase patrí k dobrému tónu čokoľvek, čo neznie úplne ortodoxne, akosi automaticky prirovnávať k Pink Floyd. Asi nové meradlo kvality, predtým ním bola "vážna hudba", ešte predtým jazz.
Ted vazne... aktualni Enslaved podle mne nedosahuji ani 'zbla' kvalit Mardraum, Monu... a Below... A pokud nekdo v souvislosti s novinkou zminuje art-rock, Floydy atp - tak bud neslysel vyse zminovane desky... nebo neslysel vicemene nic... nebo fici na nejakem veselem svinstvu //:=]
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek