Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Aleister
4.9.2006 04:32SUMONG SOU SUPR
Mám kompletní Summoning a tato deska mě zase tolik neoslovila. Čekal sem malou změnu, kterou Richard sliboval, že bude oproti Let Mortal, ale nějak sem jí zase tak nepostřehl. Říkal, že deska bude o hodně čistější zvukově, ale nějak mi nepřijde... Let Mortal mi přišlo lepší no. Jinak z jejich diskografie bych asi nejvíce vyzdvyhnul desku Stronghold a Nigshade Forest, ty mě oslovily nejvíce. Co se týče obalu, je opravdu krásný, ale můj nej obal je z první desky Lugbutz. !!!! Sehnal sem ICQ na Richarda a pokud bude kladně reagovat pokusím se s ním udělat malej rozhovor. Pokud se mi to podaří se dozvíte asi de :)
OMEN
3.7.2006 08:30Mas pravdu. Kazdy tomu nepochopi. Pre mna super album.
Astennu
2.7.2006 21:50ten amaterskej zvuk je vazna srandovni :-) ... a to podotykam, ze "schvalne hnusnej" zvuk mi vzdycky nevadi (viz. napr. Sunn O))) nebo Darkthrone - tim nenaznacuju podobnost zminovanych)
opravdu me to neoslovilo (ani starsi), nuda na n-tou
Hooya
1.7.2006 17:17já to album ještě ani neposlouchal :)
black
30.6.2006 18:15jj... Souhlas s obojím. Je to slušné album a Summoning nejsou neznámá kapela... :-)
OMEN
30.6.2006 13:11Velmi dobre. 8,55/10. Posledna piesen sa mi najviac paci.
Hooya
29.6.2006 19:41Summoning není zrovna neznámá kapela...
ozzy
27.4.2006 23:34Ak mám byť úprimný, tak je to pre mňa neznáma kapela, ale kvôli tomu obalu si to zoženiem. O:)
Archangel
27.4.2006 23:32ale nielen obal, ale aj hudobny obsah je velmi dobry, som to dnes pocuval snad 3x za sebou
ozzy
27.4.2006 23:24Prekrásny obal.
Draug Ithilien - helvete.soundcrypt.com
26.4.2006 20:09Summoning
ja osobne mam najradsej Minas Morgul a tiez Dol Guldur. Zvysok nema tu spravnu atmosferu...
ravenir
26.4.2006 13:41Návrat...
bych rekl, ze je Summoning zpet po trochu nemastnem Let mortal heroes... Zase v risi Dol Guldur :-) Dobre album a jejich dobry standard!
black
25.4.2006 08:55Sakra, další album, které jsem prostě zasklil. Budu to muset napravit.
SHOUTBOX
DJEVEL - Natt Til Ende
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
NEKUS - Death Apophenia
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
GAEREA - Coma
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
VAMPIRSKA - A Liminal Heart Paints The Deepest Shade Of Serenity
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
ALARM! - Alarm!
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
OPETH - The Last Will And Testament
Koncepčný album, zaujímaví hostia (Ian Anderson z JETHRO TULL, Joey Tempest z... EUROPE?!), návrat growlingu(!), orchester, hammondy, moogy a mellotron, obal od Travisa Smitha a veľa paragrafov. Čo sa môže pokaziť? Podľa prvých posluchov sa zdá, že nič!
LINKIN PARK - From Zero
Veľmi zmysluplný a silný návrat. Umné nadviazanie na to najlepšie z ich tvorby (prvé tri albumy) a skvelý výber speváčky. Zaslúžený obrovský úspech.
DISKUSE A HODNOCENÍ
SHI - 死 - Pure Disgust
SEPTARIA - A*
LINKIN PARK - From Zero
VOLA - Friend Of A Phantom
REBEL SOULS - Leviathan
PINK PARADOX - Broken Dolls
OBEYER - Chemical Well
NEJČTENĚJŠÍ
1.
PSYCHLONA - Warped Vision
2.