OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Bohužel ne.
v Praze na koncertě nikdo z redakce nebyl?
Lingvistický kongres, toť každý metalový koncert v SK, hellfakinyea.
klasika:)))))))
:))))
Alebo:
Spevak: "So this will be the last song for tonight!!!!!!"
Publikum: *ticho*
Spevak: "So this will be the last song for tonight, YEAAAAH???!!!!!!"
Publikum: "YEAAAAHH!!!!"
no ked uz sme pri tych hlaskach tak aj "You are too evil tonight!" stoji za zmienku :-)
:)
Taktiez diky, hlavne za pochopenie :)))
Uz ked som sa do toho namocil..... Tak doplnim na margo zvuku od Misanthrope... mali vlastneho zvukara, teda nehrajuceho kapitana Jean-Baptiste Boitela, ktory im robi inak sample. Misanthrope isli cestou ala Manowar na Masters of Rock vypeckovat a hrat co najdlhsie, co malo aj na mna nie moc priaznivy efekt, videl som snad 5 songov v Jablonici. V Brne hrali nakoniec a este dlhsie!!! Ale zasa bol omnoho lepsi zvuk a tam som si to naopak perfektne vychutnal. Aj ked na hlasitosti sa postupne pridavalo. Skratka chlapi si to uzivali, hrali naplno a nemozeme im to zalievat.
Su to velke osobnosti, super ludia a muzikanti!
Mne sa Darzamat celkom pacili, hrali dost vela z posledneho albumu, ten mam ako tak napocuvany. Len by to hlavne chcelo prijst aj s inym postupom a hlavne menej tej sablonovosti. Ale inak celkom fajn.
A inak pozdravujem istu temnu alchymisticku slecnu, na ten rozhovor budem este dlho spominat. :D
Palos má úplnú pravdu!!! Bez uvodzoviek
:)
... diky Thorn!
Naozaj nechcem, aby moja reakcia zle vyznela. Ale ked bude postoj ludi, taky "este ze som nesiel" /v uvozovkach!/, tak si tu v diskusii onedlho mozeme pisat "este, ze nie su u nas koncerty" a nebudeme mat problem s nejakym zvukom ci hudobnym stylom...
Hlavne je, aby sa ludia stretli, pokecali, nadviazali znamosti a v ramci moznosti si to uzili. Samozrejme, kto chce hladat chyby tak ich tam najde a nebolo ich malo, skor naopak... ale vacsina zucastnenych nesla za chybami, ale za zabovou a to bolo citit od prvej do poslednej skladby, ktora v ten vecer zaznela... skratka pohoda a to je super!
Palos ma prakticky vo vsetkom pravdu ;-)
Brainwashing
Wojtyla, som rad, ze si na tomto koncerte nebol! Tato akcia, nebola pre obyvackove typy! Naviac vonku prsalo a mozno by sa Ti nepacilo nazvucenie cinela :)))
Ber to prosim Ta s nadhladom, ale dat si pivo priamo s Misanthrope, niekde na dedine a este k tomu na Slovensku! To na tom CD nikdy nenajdes! Ale vychutnavaj hudbu a samotu dalej! :))) Nech sa dari!
Archangel - nazor Ti neberiem, ale Darzamat boli uplne super /!!!!/ - ale chapem atmo black nie je Tvoja parketa :))) Kebyze mam u niecoho trpiet radsej si zajdem na pivo a nebudem si zamerne kazit vecer. Inak ich posledne CD mam dobre napocuvane a kapelka dala do toho aj na podiu maximum, teda az na to uvadzanie songov, to uz sa dnes naozaj nerobi! :)))
Samozrejme FS naozaj perla vecera, jednoznacne NAJ kapela! Ale ruku na srdce, keby to bolo iba o ich vystupeni a napr. o dalsich 2 im podobnych kapelach, myslis, ze by bolo tolko ludi a taka atmosfera aj pocas koncertu FS? Chcem len povedat, ze kazdi zucastneni ci uz na podiu alebo pod podiom sa podielal na celkom pohodovom a prijemnom vecere, ktore na Slovensku casto nezazivam. :))) Ludia slapali a dokazali si to cele uzit, tym padom to neposobilo dojmom "diplomatickeho" a unudeneho vecera...
Bavme sa metalom!
díky. ale keďže čítam že bol zbabraný zvuk tak to asi zaniklo medzi čisto metalovými kusmi. Asi neľutujem že som bol domased a vychutnal si to v kľude a osamote.
wojtyla: jj z Visionnaire bolo zopar veci, asi tri (?). neviem presne :)
Misanthrope predviedli aj niečo z Visionnaire? Nejaký tracklist...? Že či som neprišiel o niečo dôležité
Aspoň že tak. O:)
nie
Dostavili sa aj náckovia?
uh, tak podme na to -
1. DIVERSUS - na moje pocudovanie to az tak zle (ako som si mylel, ze bude) to nebolo, vcelku ma na zaver pobavil song Fuck'n Hip-Hop, hoci spevak sa pohyboval a prejav mal ako pravy nu-metalovy lider :)))
2. DISTROYING DIVINITY - slovneho spojenia 'nadejny death z ciech', som sa bal ako cert kriza a veruze som nebol daleko od pravdy, nudne vystupenie, ktore bolo skutocne 'brainwashingove', od nalepky mrdky vecera zachranil iba (pozri) bod 6
3. GALADRIEL - zhodnotil by som to asi tak, ze konecne nejaka ta melodia. ak ste ich raz videli, tak si asi viete predstavit, ako to vyzeralo. ludia sa vsak bavili a vobec po prvykrat sa aj vcelku zaplnila sala. poznamka na zaver - tolko vlasov, kolko pri vystupeni vypadlo matusovi hanusovi, som este v zivote nevidel ;)
4. FORGOTTEN SILENCE - asi z 95% sa ich vystupenie vymykalo zvysku vystupujucich a oproti zvysku aj posobili akoby z inej planety. skvele vystupenie, ktore ma nastopro navnadilo na novy album (vraj uz buduci mesiac!:)) na moje pocudovanie zostala sala vcelku zaplnena (i ked nie az tak ako pri Galadriel, ale predsa...). super!
5. MISANTHROPE - headliner vecer s najhorsim zvukom vecera. predvedli kombinaciu death/blacku, podla mna vcelku nudnu, navstevnici sa vsak bavili, po koncerte ste mohli clenov skupiny stretnut pri vchode popijajuc pivo a debatujuc s fans (thumbs up) :) btw podla mna hrali neskutocne dlho, nuz a hlaska 'Misanthrope loves you all' je total kvlt :D
6. DARZAMAT - jezisikriste, to bolo nieco strasne! jedna pesnicka ako druha, nicim sa nevymykajuca zo zanroveho klise, dvojica katastrofalnych lidrov-spevakov (zenska ziapajuca a evidentne si mysliaca, ze ked bude bliakat ako macka s cholerou, tak zaposobi a chlapik, ktory vybkliakaval este aj medzi pesnickami cosi o 'nju album end di song is koold (dopln nazov songu)...grrrrrrahhhhhhhhh!!!!!!!!!!' nieco strasne, za uplny zlocin potom povazujem este aj dva (!!!) pridavky. a uplny vrchol stupidity bola pesnicka Storm, s "genialnym" refrenom, citujem: "STRORM-STORM-STORM!!! GRRRAHHH-BLIIIIAAAAKKK-BLLLIIIAAAK!!! MŇAU-MŇAU-MŇAU-PRSK". ruky a hlavne usi prec...
7. ADOR DORATH - nic proti Ador Dorath, ale smrt symfo-blacku! dat tieto dve kapely po sebe? vskutku zaujimavy napad. ale na druhu stranu musim uznat, ze po Tatramate, mi AD prisli ako uzasna a prijemna skupina. sice nezbaveny zanroveho klise, ale hlavne velmi prijemne vystupovanie spevaka a spevacky bolo pre mna ako pokropenie zivou vodou ako aj pesnicky, ktore hrali a pripadali oproti Drazamatu ako skvele s obcasnym napadom.
Nejake celkove zhodnotenie? no ja som sa vcelku bavil, videl som FS, takze vcelku spokojnost (teda az na ten Darzamat...) :))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek