OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Nový Zierler je konečně venku..
Nieco sa chysta..
http://metalstorm.net/events/news_comments.php?news_id=27660
:) To s tím koncertem jsem si vymyslel. Podle mě ani s BT nikdy nekoncertovali, takže představa koncertu je asi dost paranoidní. Ale jsem rád že vůbec žije. Sice plešatej, ale žije :)
No tom webu píše, že tam bude použitá jak ta finta s reverzním přehrávání melodek z For The Love..., tak i věc kterou si z posledních alb nepamatuju. Kompozice udělaná z rytmickýho smíchu. Věřím, že to bude veselý.
a on pak bude v nové chmelnici:)
Sestava je podobná jako na Section X. Jestli to zase psal celejch těch šest let od poslední desky, tak to bude hodně veselý. Navíc, deska kde je skladba, která se jmenuje Aggrezzor zkrátka nemůže zklamat :)
Při představě koncertu vlhnu.
těžko soudit z jedné ukázky, ale zatím očekávatelné
DKM : bude to dobrý, neboj. Finn a Kelly tesař nemůžou zklamat.
no...
KONEČNĚ
To bylo hodně dlouhejch osm lel!
http://www.youtube.com/watch?v=Vv1I9ff2OH4&feature=player_embedded
TO erik: ok díky
já osobně mám Devils Hall nejraději , pak řadím For the Love.. a Section X až nakonec.
to Louza
.....chcem sa ta opytat ci nebudu recenzie na novu ANGRU a PRETTY MAIDS.....
erik : naprostý souhlas
Kelly vraj odisiel kvoli....2 verzie som pocul...1. vraj bola dohoda ze mal priniest nejaky material do studia v urcitom termine a nestlo sa tak a 2. verzia ze vraj mu tento album nesadol a nevedel ho zaspievat podla Zierlerovych predstav tak sa rozlucili...pravda je asi niekde uprostred si myslim. Kazdopadne ja tento album hodnotim velmi kladne a mam dojem ze je asi zatial najlepsi. Dervils hall...s Landem bola ok ale cele album som si dost casto nedokazal vypocut. Section X je uz vsak vyzralejsie dielo a stale ho pocuvam ...no posledna sa mi po snad 25 vypocutiach zacina pacit stale viac a viac.....aj vcera som si For the...pustal a tych 37 min zbehne ako voda. Mam velmi rad tuto kapelku a dufam ze to tak bude aj do buducna!
.
Nevíte proč Kelly odešel?
Ale notak, Strayi. Nesnaž se vymlouvat na onanismus v hudbě. Já myslim, že je evidentní, že BT vo tomhle vůbec nejsou! Ani zbla to neni technická hudba a ty to víš! Je to čistě vo kompoziční struktuře skladby. Nemyslim si, že někdo z nás tuhle desku zbožňuje kvůli hráčskejm výkonům...
Nevíte někdo kde by se dala sehnat prvotina LURKING FANTASIA z roku 99.
Super album, každopádně to nelze hodnotit po jednom poslechu, já už to mám asi 3 tejdny a sjíždím to pořád, každej další poslech mě dostane úplně jiná pasáž. V mém žebříčku hodně vysoko, sem zvědavej jestli se tenhle rok ukáže album, který by mohlo konkurovat.
Tato doska je fakt dobra, akurat, ze od BT som bol doteraz zvyknuty na vynikajuce veci. Trocha zapametatelnosti nie je na skodu veci, takisto ako trochu experimentovania. Ak sa prezenie jedno, ci druhe, vtedy nastava problem.
Stray : nevidel bych to tak zle, zkus to jeste. Znam hafo zbytecnejsich desek. For the Love ... neni zrovna pripad nejakeho samoucelnyho onanovani[coz btw nebyl nikdy pripad Beyond Twilight] Slysel jsem ji sice jen 2 x, ale rozhodne si neodnasim pocity jako z matematiky [ackoliv by k tomu mohl vest ten fakt s prevracenymi motivy, puzzle system, atd].
Ta deska ma podle me uzasnou a unikatni atmosferu.
Pro mne jedna z nejhorších desek jaké jsem kdy slyšel.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek