OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
akoze kamo ako mozes rencezovat muziku.... asi nemas rad 80 roky... potom aj vyzeraju tvoje recenzie... absolutne neobjektivne... to ako keby Yngwie mal hodnotit kapelu NILE.. sa uvedom... pozri sa na verdikt ludi...
Ale nie je v tom to nadšenie, ako pri tých vraj "českých kravinách".
No ja nevim, mne se ta deska pomerne dost libi....Muj nazor je, ze 2,5 bodu je proste nefer. Obvzlaste pokud kdejaka ceska kravina zde dostava podstatne vic....Tohle je alespon profi zahrany a zazpivany.....
MP navštívilo už viac ako 1 000 000 ľudí, takže to až taký UG nebude. O:) A táto kapela je ozaj príšerná. Počul som prvú dosku a fakt ako Heverli Debyls. O:)
vike: ano, jak tak koukam, tak hlavni budovatelske a forum jadro v sestave: vike, morbo, septic, maslo, racik & noisy pochopili. vsak jsem psal, ze se jedna o UG zine. kaslem na to, myslim, ze uz bylo receno vse.
Ivanku, kamarade... vsem se nezavdecis. Podle mne verdikt obsahuje vse nejdulezitejsi a samotna recenze je jen jakasi vata/omacka - ikdyz v tomto pripade bych si te vaty/omacky dal okamzite nasup.
Ta recenze podle mne uroven ma (dokonce i literarni), je vtipna, trefna a podle vseho rada ctenaru pochopila, co tim chtel basnik/prozaik rici.
i kdyz jsem se nikde nedocetl, ze Darkmoor je muzskeho pohlavi. :))))) takze pripadne sorry.
vike: ale bylo by fajn se k tomu postavit jako chlap a napsat recenzi na nejake urovni - a ne vzpominat na sva leta stravena pred TV obrazovkou sledovanim svych zivotnich hrdinu, ze. cili priste trochu urovne, prosim.
vike: s tim souhlasim.
Ivanku, kamarade... ver tomu nebo ne, ale posledni vec, po ktere recenzent touzi, je psat recku na spatny material resp psat o necem, na cem se jen tezko hleda cokoli pozitivniho. Ver mi, ze to neprinasi zadne sebeuspokojeni a ten cas se da stravit mnohem prijemneji. Takze trocha humoru, byt mu ne kazdy rozumi ci prijde na chut, nakonec muze dat te recenzi nakonec alespon trochu smysl.
vike - [17.5.2006 15:01]
proč se do mne pořád navážíš? ;-)))))))))))
Ivanek: uvedu na pravou miru at neslovickarime. O mizerne produkci, zvuku a vsem jsem mluvil v pripade, kdy redaktor sahne po tomto "dejme tomu humornem" stylu recenze. Desku jsem neslysel, opravdu ne. Psal jsem taky o tom, ze mi Darkmoorova recenze jen napovedela at dam ruce pryc, nebo pristupuju k nahravce opatrne:-)
noisy: ...
vike: v poradku, jen jsem vyjadril svuj nazor, joudo. nemuzu za to, ze jsi ponekud mimozni a milujes dohadovat se na ruznych forech. slysel jsi vubec tuhle desku?
to septic: "Protože co taky psát o mizerné produkci, mizerném zvuku, mizerném všem." - ty jsi tuhle desku slysel? zrejme ne, protoze potom by jsi nemohl napsat tyhle slova. jelikoz zvuk rozhodne neni mizerny, produkce take ne - a pokud myslis jako mizerne to, ze muzikanti predvadi standartni hracske vykony, zpevak zpiva ciste a sbory jsou leckde velmi pekne zkomponovany, tak je evidentne problem nekde jinde.
Nicmene souhlasim, ze se nejedna o nic svetoborneho.
Kazdy ma svuj vkus/metr a nikdo nema patent/standard na hodnoceni... Rekl bych, ze recenzentovi je uplne jedno, jestli s nim nejaky jouda z horni dolni bude souhlasit ci ne...
A podle nekterych ohlasu soudim, ze mezi ctenari nejaky ten idiot nepochybne je :-)
Ivanek: jak víš co autor chtěl, ty dokážeš číst myšlenky? :-)
je nad slunce jasne, ze autor recenze chtel svym bodovanim vyvolat presne tuhle diskuzi. coz je velmi neprofesionalni a odpovida to pozici, v niz se autor zcela nepochybne nachazi. A myslim, ze to s inteligenci ctenaru nema zhola nic spolecneho. nebo snad mate sve ctenare za idioty? Desku jsem slysel nekolikrat a i kdyz se jedna o prumernou nahravku s nadprumernym zpevem a kvalitnim instrumentalnim vykonem, porad mi vychazi bodovani 5/10 - cili prumer.
mudrlant - desku jsem slyšel 3x, skřípal jsem u toho zuby, drtil nadávky, vícekrát už to skutečně nešlo...:-(
vrcholným kvltem je opakovaně použitý výkřik "oujééé" v několika skladbách
Mudrlant: Osobně si myslím, že psát "odborné" posudky na některá alba je plýtvání silami.
mudrlant - ale vsechno, co si prejes (krome probirani jednotlivych skladeb), je popsany ve verdiktu. Strucne, ale vystizne.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek