OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Vcera jsem si tohle DVD doslova uzil. Vsechno jak mam byt a koukatelne, vcetne ne moc kvalitnich zaznamu z drivejsich koncertu.
Decentni rozhovor a konecne vyborny koncertni set (asi trosku zvukove prikrasleny), ale dost v pohode.
Zkratka vyborne DVD, jak pro fanousky nebo ty co se kolem skupiny tak nejak motaji - muj pripad.
rolo , machina: konečně chlapi z názorem !! Tak a teď už se za svou orientaci nemusím stydět, když nejsem sám :-)))
A děvky ty to znaj, ho dokonca strčia do vrecka!
No vono jako treba ti Kabati sou taky stejne dobri jako Pink Floyd a treba Cert na koze jel je plne srovnatelne s Dark Side of the Moon
myslim, ze je cas, aby radalf opet prosel aspon polovinu zdejsiho archivu s nejakym poselstvim, jako napr. ze se k temto dilum nemuze vyjadrovat. aspon by zacala redakce resit zase jine veci :))
Kto je to katatonia a čo je to tiamat?
ááá, pošťák Martin:-)
vike: nemas rad pink floyd? jdi do hajan
zajímalo by mne, co říká na katatonii dreckus
hlavně srovnání jednotlivých desek?
díky Václave
Tak ještě něco o Katatonii?:-)) Pak zas nějaký ten měsíc pauza a při příležitosti diskuse k nějaké další recenzi to tady máme zas. Ty samé názory, ty samé lidi:-)))
Cas od casu si rikam, ze tu Katatonii znova prubnu, kdyz ji chvali tolik jinak celkem normalnich lidi. Nikdy ji ovsem nedosposloucham a vypinam po par pretrpenych pisnickach...
katatonicke strnuti ritniho venecku
pri poslouchani katatonie se mi prudce stahuje ritni venecek. cim to asi bude...?
Katatonia rulezzz! ;-)
Ani ne tak zásadní jako dobré.
pink floyd sucks
boze u ceho vseho se jeste dockame tvrzeni, ze je to stejne zasadni a dobre jako pink floyd... gollum, gollum
dalas: na tomhle fóru o Tiamat je zaručeně první :-)
dreckus: Měl jsem namysli tedy spíše ty poslední desky Katatonie - počítej od Tonight Desicion výše. Ty staré neznám a ani nechci.
no ja jako byvaly fanousek tiamat na jejich stare veci nedam dopustit a wildhoney je u me uz pres 10 let deska no. 1. jinak u katatonie rostu kdyz se dostane na tahle slova v pisni criminals:He came back to your house
I didn't take it as a promise
Always thought it was a lie
He went too far the fucker
It's not like I owe him money
This is different
a pro jistotu 3x (nebo mozna i 4x) po sobe. cisty hnus :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek