OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak jest, hrali s Draco Hypnalis a Scenery.
P.S. Ani som netušil, že Prahu zachvátil stavebný ruch.
Pred 2 rokmi mali ceskoslovenske turne s asi 7 zastavkami.
Alys: je to mysleno z hlediska koncertovani... Parkrat byli na BA, po BA 04 meli 2 konciky Praha + Brno. I pred tim odehrali nekolik vystoupeni... Pravda, ze posledni 2 roky nic, ale to by se snad melo s novym materialem zlepsit...
Docela mě překvapilo tvrzení , že NF jsou pro našince jednou z vůbec nejznámějších zahraničních kapel.. Zeptat se běžnýho posluchače, určitě ve výčtu na prvních místech nebudou:) I koncertovat by tu mohli častěji.. Ale snad se to s novým materiálem zase změní a BA je jen první vlaštovka;)
bizz: Zcasti to mozny je. Co ja vim oni jsou porad kamosi. Ostatne Trey ma na Gateways triko Nocturnus.
st.rap: ja sem to s tim vlivem nemyslel jako kytarove, ale spis jako na hudebni individualitu
vike, mrknu na odkaz, vubec mi to nic nerika
ty liars in wait mam bohuzel jen na kazete (to samy carbonized a podobny skvosty)...
ukazky:
http://www.emusic.com/album/10931/10931187.html
bizz: No tak to zase jako nevim. Noctirnus a MA jsou kytarovej hoooodne odlisny. Nocturnus jsou kult
liers in waits
Viku, tak Nocturnus samozrejme muzu uz od rannych dem, i kdyz ta jsou obcas dost vtipna; hlavne tedy fotky :) sice dost lidi nebere Thresholds, ale vsak si vem, jakej vliv musel mit Davis treba na Azathotha. a Liars in Wait - wo co go?
Noisy, jj, v tewto forme to schvaluju a taky jsem to psal :)
Kdyz uz k nekomu prirovnavat Erozi rozumu, tak vim jmena, co bych palil z fleku, ale Death, Atheist a Cynic fakt ne...Si me dost vylekal. No treba to bude v klidu..
společné mají jediné, technicky na vysoké úrovni zvládnutou hudbu :-))) počkej na recenzi
Naopak. Jen Gorguts se zminenym triem maji spolecneho, akorat tu vec, ze jsou razeni do skatulky death metal.
žádný vtip, v rámci seriálu deathových vykopávek se tu příští sobotu objeví recenze "The Erosion Of Sanity", ty máš něco proti GORGUTS? :-)
Noisy:Ostatně, brzy se tahle jména objeví i v mé recenzi GORGUTS :-) ...Prosim, co od nich budes recenzovat ? Doufam, ze si to myslel jako blbej vtip.
Nocturnus já zmiňuji hodně rád, často raději než Pestilence
co treba liers in wait nebo nocturnus?
bizzaro: souhlasím, a právě pro tu známost těchto jmen jsou je podle mě často dobré tyto kapely zmínit, neboť každý (nejen do hloubky daného stylu ponořený) jedinec dokáže jasně pochopit o jakém druhu hudba je řeč, byť se třeba nejedná o hudbu primárně se blížící těmto skupinám.
brother bizzi iz watchin ya
počkej to je ve čtvrtek?
aha, tak to bych tam dorazil o den později:-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek