OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jsem opravdu rád, že to vidíme podobně ...
@pekarek/ Hracsky skvela nahravka na urovni predchadzajucej Wanderer On The Edge Of Time, trochu mi chyba vacsia charizma u vokalu Martina LeMar. Som vsak nadmieru rad , ze funguju a koncertuju. Stale su jedinecni a v zavideniahodnej forme.
BERU NA VĚDOMÍ:), nashle na C. Diamondu.
Oprava: do píci nasral...NASRAL tam ma byt.
Oprava: nastal. PS Ghana do toho!
Ted s mi nastal pekarku a to hovadko asi vytaham za ucho.:-)
to Anonym
super recka:) Holy Moses - taky bych si se Strayem dovolil nesouhlasit. Co říkáš na novou Mekong Deltu?
drž hubu!
hlavně, když to bude TANKARD! zakalíme...
novinka R.I.B.
Aktualne vydana hoblovacka pivnych thrasherov R.I.B hobluje s podstatne vacsim hoblikom, vacsou kadenciou hoblovania a intenzitou hodnou majstra hoblikarne. Aj hobliny su podstatne hrubsie, neotesanejsie ako na predchadzajucej placicke A Girl Called Cerveza . V booklete sa takziez mozeme docitat, ze Tankardi dakuju velmajstrovi Marcusovi Aureliusovi Hoblikusovi – mimochodom vynalezcovi specialneho nozneho hoblika, dalej firme DasHolblik – organizacna slozka DerHoebbel N.V kajmanske ostrovy za sponzoring ako aj minipivovaru Braurei Hobel a pivu Hobelchein. Uz sa tesim na recku na oranzovooranzovych strankach, predpokladam ze miestny hoblik prihobli albumu okolo 40% podobne ako pri kultovej hoblovacke Sabine Classen na nadmieru podarenej thrashovej hobline Redefined Mayhem (mimochodom najpodarenejsi pocin od Reborn Dogs), co je tou najlepsou vstupenkou pre oddanych fandov oboch bandov. Juchuchu!
To je škoda, protože TANKARD by měl mít nejlepší zvuk právě na bare.
takze od toho 27.7 slzy na tvari uz uschli :) novinka Tankard nezafungovala,nezaujala ani nepobavila cez to vsetko som sa rozhodol germanov podporit mojou ctenou a velevazenou pritomnostou na oktobrovon koncerte v hoodo clube v prahe.Ako to asi mohlo dopadnut?Zial u mna ako s novinkou,s jednou gitarou to proste nefunguje,Gere sa snazil zo vsetkych sil ale zombie attack ci alcohol na hranici rozpoznatelnosti...aspon na bare:}Vidiet ich na turne k The morning after to musela byt ina supa...o tom vam vsak povyprava niekto kto tam bol,co j***m bohakrysta nebol moj pripad :((((((((
Tankard je germanska thrash kultovka a treba rozlisovat medzi pivnymm image a pivnym metalom.
Prve tri albumy su sleha aj po rokoch, THE MORNING AFTER to je rychlovka ktora sa v sprinte na 100 metrov v cielovej rovinke podeli o zlato aj s REIGN IN BLOOD (minimalne v speede) , takze si robit prcu z takych vymakanych sportovcov je nemiestne!
U mna od The Meaning of Life ich hviezda trochu pohasla… avsak taka dvastvorka Beast of Bourbon ako aj The Beauty and the Beer je opat nadmieru vyzivny a nekompromisny thrashing, uvidime 27.jula ako na tom bude novinka A Girl Called Cerveza...
Tankard su super a velke plus maju u mna i zato, ze vedia čo je sranda. Človek ma pri počuvaní Tankardu proste vzdy dobru naladu :-)
Hlavne v sobotu, the morning after... :D
Fakt paráda nářez, lahůdka, srovnatelné s EXODUS té doby... budu si to muset opatřit.
http://www.youtube.com/watch?v=LsBeVz2_tVE
Ja vam to neberu, je to moje asociace z drevnich dob a pozdejsich narazovych setkani... hlavne ze je mir //:=]
to Vike: Byly doby, kdy jsem si myslel v podstatě to samé. Jak jsem se mýlil. Morning After - thrashové peklo, ty riffy, fakt hustota i dnes (ostatně na Brutalu dost lidí překvapili a to s jednou kytarou! myslím, že takhle vyzněla i zdejší recenze!?). První čtyři alba patří k tomu nejlepšímu v rámci metalu. Ta ostatní? Mají svůj standard pod který nikdy neklesli. Vynikající kapela, hodná kompletace.
A už jsem zvyklej, nevěcně reagovat smí jen někteří.
No já jenom, že mi sousloví "pivni metalek pro panice" přišlo vhodné spíš pro první alba Kabátů. Tankard nebyli žádnej bigbítek.
Vsak v klidu ... nekdo holky, jiny vdolky. Je fajn, ze reagujes vecne :-*
Tak teď už musím...
Vike: Zhodnoceno bez pochyb někým, kdo to zaslech z vlaku.
JR: Ve své době (prvním pět řadových alb) měli kvalitu a opodstatnění, ale ruku na srdce, jak se metal začal otevírat čím dál většímu spektru stylů, přestali být v centru dění. Naprosto logicky. Pro mne prostě patří do doby přelom 80/90let a asi největší kouzlo pro mne mělo čtvrté album "The Meaning Of Life" z roku 90´(asi jejich vrchol) a překvapivě debut "Zombie Attack" což byl prostě dobrej dobovej rychlej metal...jinak tydvě mezi "Chemical Invasion" a "The Morning After" byli neskutečný nářezy, kde se nápad trochu ztrácel a pátéalbum "Stone Cold Sober" naopak zas spomalení, taková jejich "Černá" deska...pak už tedy nic moc.
Musel jsem si to ted dát.
http://www.youtube.com/watch?v=TYWq9YigmPc&feature=related
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek