OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
tomimmortal
Gitary na Burial Ground su nadupane ako blazon - hlavne tie obcasne tappingove sola, ktore sa v tomto zanri moc nenosia.. Prim ale hraju chytlave riffy, presne TAKTO to mam rad:)
diky za tipy
Ja zasd odporucam vyborny album Truth Corroded - The Saviours slain spicko y thrash death metal
Burial Ground
Poslední desku poslouchám průběžně už cca 1/2 roku a je to naprosto perfektní technická věc. Ne nikterak překombinovaná a stále brutální. Skvělé jsou např. "I Reach The Sun", "From Dried Ones" nebo "The Path". Ty jsou doslova hity alba. Ale rád poslouchám album jako celek. A například kvůli takovýmto nahrávkám naprosto nelituji, že jsem si pořídil dražší přehrávač a kvalitní sluchátka. Je to lahoda, poslouchat zrovna tyhle songy s detailnějším zvukem. P.S.: kytary jsou naprosto famózní a vymakaný. Na melodic thrash/death luxus!
Nejako to tu utichlo, dianie okolo Loudblast.. Vyborna nahravka:
http://listenable-records.bandcamp.com/album/burial-ground
Nová skladba "A Bloody Oath" z alba Burial Ground, které vyjde 5. května:
https://soundcloud.com/promo-35/loudblast-a-bloody-oath
NEW song LOUDBLAST from album "Burial Ground"
https://soundcloud.com/promo-35/loudblast-ascending-straight/s-0Segp
Lord Vile
O těch Disinter vím a docela se na to těším, dokonce přes počáteční obavy i na ty březnové Massacre. Můžeš klidně házet další tipy, člověk to už nestíhá sledovat :-)
K Mercyless: Coloured Funeral jsem kdysi dávno koupil ve výprodeji za 20 kč:-)
EXOTO
Další jsou třeba belgičtí EXOTO, kteří letos chystají novinkou "Beyond the Depths Of Hate"...
A mnoho dalších viz PESSIMIST (usa), DISNTER (usa), NOCTURNUS AD nebo našinci DESTROYING DIVINITY s novinkou "Hollow Dominion"
Mercyless
Lord Vile: dík za info, tenhle reunion mně úspěšně unikl ;-)
new MERCYLESS
MERCYLESS - Unholy Black Splendour / TRENDKILL RECORDINGS 2013
http://youtu.be/QMnfIpi6p-Q
ano
já už je poslouchám nějakou dobu a má to grády. Opravdu dobré album. Jen jsem se do toho musel trošku dostat. Ale baví moc. Bude i originál. Zato Pestilence je něco šílenýho, ten hlas to shazuje někam do žumpy. Přitom já je měl tak rád. Ten hlas je vyloženě hnusnej.
Zatím mám za sebou jeden poslech a těším se na další;) Vysoce poslouchatelný melo/tech/thrash/death. Udrželi kvalitu. Což zatím nemůžu říct o nových Pestilence.. :-(
no
jedna by byla. Sypu si popel na hlavu. Ta nová deska je dobrá. Poslouchá se to parádně. Chce to ale chvilku čas......je to dobrá práce.....
Frozen Moments Between Life And Death
Žádné další reakce na novinku?
no
po prvním nadšení, že mám nové album (tedy mp3) to ze mě nějak vyprchává. Minulé desky mě skoro vždy rozsekaly. Tohle ale vypadá jako průměrný thrash/death........nějak mě to nebaví. Dám jim ještě čas.......ale
OK, díky moc, chlape! Som Ti zaviazaný :)
2Marco:odkaz máš na ROXORově blogu v chatu.Snad zvuková kvalita bude vyhovovat :-)
Lord VILE: jj, ja zháňam to demo od M.CH. Máš ho už hotové?
ano
novinka je vynikající, také zakoupím !!!
new LOUDBLAST
2Marco:Novinka rozhodně to stojí za zakoupení...je to sice krapet jinčí než předcházející desky,ale stále 100% LOUDBLAST.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek