OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jo docela to mám v paměti.. BRNO 1993 Atheist, Benedection. Jsem byl hned pod pódiem. Ti ROOT tam byli taky. Teda byli.. Big Boss měl hladinku, tak došel až na 2. song, první musel být instrumental jen s jednou kytarou, Blackosh raději odešel pro BB do backstage. Borce z ATHEIST zaujal bubeník (Evil), docela ho sledovali, ale když dorazil BB s "make-upem", tak dostali hurónský záchvat smíchu :-)
Poslední dovolená metal akce na dělňáku :D Nějak tam nerozdejchali ten bordel.. policajtů tam dojelo jak nasranejch, když byli Benediction, to je fakt.
Tak shodou okolností si ten koncert pamatuju, poněvadž asi tři dny potom jsem začal poslouchat ATHEIST: bylo to v klubu Jamborova a vystupovaly tam CAROUSEL OF TEARS, SAX (cca 5 skladeb), CEMETARY, ATHEIST a BENEDICTION (těma ROOT si jist nejsem).... Nějaká bitka tam byla. Mocný Tony Choy kolem mne přešel se svojí šestistrunkou a já si - pitomec mladý - pomyslel cože je to za vola, že musí hrát na šest strun :-):-):-) Bubeník ATHEIST měl astma a tak mu tam místní zvukař schválně pouštěl mlhu a o co víc tuzemské kapely chlastaly, o to víc byli BENEDICTION zodpovědnější a střízlivější...:-) zlatá doba hluboké nevědomosti :-)
rvajda
jj, na tu rvacku si Atheist jeste ted pamatovali :-)
Atheist v Brně
Hrál tam i SAX a ještě jedna česká kapela. Už si nevzpomínám jak se jmenovali. Jinak jsem tam byl též. Atheist alespoň odehráli celý set, Benediction díky "ochrance" museli své vystoupení dost podstatně pokrátit.
jj, to je ta akce! proboha, kolik ti je, zes tam byl? me bylo 14 a byl sem rad, ze muzu chodit aspon tady v Praze - ZAVIST nejvetsi!!!! a predskakoval Sax, ne?
jo byl sem tam, brno: Benediction, Atheist, Root, Dismember-neprijel, Atheist zahrali stejne, ale vic u toho parili, :) vsichni starnem
kelk: no jasny, ale Sadus je prece jen trosku jina muzika nez Atheist a kapely, ktere si zminil, pokud budu brat Confessor mini. a kdyz uz tu Atheist byl v 93, tys tam snad byl? :))))) a urco to bylo vstupnym z BA, to jo. jeste, ze tak :-)
srovnani
Bizz: Jo, ale treba pro me je to podobnej styl hudby (Atheist, Cynic, Nocturnus, Confessor, Sadus), stejny legendy, Atheist tu zase byl v 93, Sadus poprve!, ani bych nechtel srovnavat hru - Tony Choy a Steve DiGiorgio, a jeden koncert plno a druhej prazdno, ale asi to bylo hlavne vstupnym...
Koncert to byl fakt skvělej, myslím že to bylo lepší než Cryptopsy, jo a ten máňa co tam skákal přistál přímo na mě. Takže jedinej kdo tam byl rozpláclej jsem byl já.
kelk: ty wole, ja tam sice byl, ale je lepsi, ze lidi byli tady, bikóz 1/ Sadus ani nevi, co to Atheist je :) 2/ Atheist uz nejspis nikdy neuvidis
Koncert byl vynikající, jen škoda toho zvuku. Po čtyřech skladbách se již dal snést, ale nebylo to úplně ono. Ovšem zážitek z koncertu to snížilo, vzhledem k ostatním faktorům, téměř zanedbatelně :-)
Jinak taky lituji, že nehráli více z Elements, které jsou z jejich alb nejvyspělejší (no přinejmenším mně nejsympatičtější). Ještě že Air byl dvakrát ;-)
A jak tam jeden máňa skákal z pódia, chytil ho někdo? Přišlo mi, že se musel rozplácnout na zemi :-))
fajnsmekri
kde ste byli kdyz hral Sadus
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek