OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
není nad pořádnej crowsurfing! .)
na ten nepotřebuješ jen klubík, vezmi si takovej Fluff... nechť žije hártkór, metly vlasatý :)
Přes strašidelné předpovědi a trochu toho nočního deště proběhl páteční blok v naprosto pohodovém počasí. První na koho si pamatuju byli TROLLECH, kteří se celkem znatelně odlišovali - hudbou, vodovkama, českým zpěvem i množstvím zelených haluzí v publiku. Docela sranda :) INGROWING fajn jako vždy, RASTA nepamatuju, VISCERAL BLEEDING taky ne, BORN FROM PAIN jsem prožral ve stanu a celkem toho lituji. Bohatýři SKYFORGER mě zaujali hlavně oblečením a multiinstrumentalistou, kterej si to dával na dudy, píšťalku, hoboj a nějakou ruční drnkačku. Po nich naběhli ROTTEN SOUND, první sobotní bomba. Přes všechny řeči o "extrémním grindcore" mi jejich hudba na živo přijde jako velice pohodový a totálně zrychlený punk na který jsem si docela zahopsal. CARNIVAL IN COAL měli skvělou show, ale hudebně mě už moc nebavěj ani z desek, natožpak naživo. SICK OF IT ALL měli podle mě mizernej zvuk, ale jejich boží výkon a totální nasazení přebili i tento výrazný nedostatek. Na AMORPHIS jsem si šel sednout a nabrat síly, jejich set byl strašně potichu a vůbec nějaký mdlý, ale nový pěvec zpíval výtečně. Navíc, po jointu od vrchního zhulovače másla jsem chytil druhý dech a šel trochu do kotle, načež mě poslední song, megahitovka "House Of Sleep" totálně rozprášila a nakonec mi poskytla snad největší zážitek na celém festu. Díky pánové ! (Amorphis i máslo) Na DIMMU BORGIR jsem celkem dost těšil, no chlapci mě nezklamali, i když zvukové problémy dosáhly svého "vrcholu" (celkem legrační, když po hodině zvučení vypadne na 15 minut koncertu mikorofon) a ani show nebyla bůhvíjaká. Ale "Kings.." a "Progenies.." jsou prostě zabijácké pecky. TEXTURES byli (stejně jako loni) nejlepší, i když tentokrát hráli hanebně krátkou dobu. Pak už jen DISAVOWED (xxx death parta) a dobrou noc...
gEorge: ahlavne na to uz asi neni nikdo zvedavej. Preci jen pres 15 ldalsich lidi uz nemusi byt videt kapela. Jeden clovek mi nevadi. Ale 15...
yos-malem jsem si vypich voko :-/
georg - asi preto ze BA nebol HC koncert niekde v klube, ale velky festival kde sa z podia neskakalo...a navyse tí panáci co po podiu pobehovali neboli fanusikovia ale clenovia kapiel. asi tak :)
Co to tu furt resite proboha ? Byl nekdo z vas na nejakym paradnim HC koncerte, kde je na podiu treba i 15 fans a jedou s kapelou a brutal stagediving jede? Jinak ok zine.
racik: a nebolela te pak hlava? :)
:-) nene, zvladl to profesionalne. Jenom nahodil takovej udivenej vyraz
a prepnul alespon Barney z murmuru na fistuly?
to mi připomnělo scénu z koncertu napalm death v roxy, kdy fanoušek vylejzal na podium tak šikovně, že při tom vrazil hlavou Barneymu do koulí :D
me nahodou ten vybeh ke zpevakovi Napalm Death prisel dost spravnackej. Me se libi kdyz (slusni) fanousci silej a dostanou se na podium (a nikomu neublizej). Myslim ze ani cleny kapely to nijak neotravilo, spis naopak.
a vsichni se zpratelili a zijou stastne az dodnes
causa ingrowing
Thorn: Co se tyce poznamky o Robovi, tak to opravdu z Rudiho prvnich dojmu a hlavne pera nevyznelo nejak pochvalne. Nicmene tyhle veci, jak uz jsem psal, nemuseji tolik pitvat, zvlaste kdyz to neskonci nejakym konfliktem akteru a vse je v symbioze, ze.
Vladkin: pry Vas bylo slyset az do jidelny a pulitry se trasly, rizky nadkakovaly, salat zelenal.
Hlavne, ze je mir a uz patek
morbo: oka, tak je to vysvetleno. a ted trochu slusne, pardon, sem se nechal unest :)
to Thorn: OK, asi jsem to bral všechno moc osobně, no problem!!! :-)))
bizz: Vysvětlení: Zejména mě zmátlo, když jsi řikal "na place"...Když řekneš "na place", předpokládám, že mluvíš o pódiu...Tudíž jsem tvůj přízpěvek chápal opačně...
bizz: OK, teď teprv jsem pochopil, o kom jsi mluvil, když jsi řikal: "Nestát jako lama." .. Nebylo dost dobře jasný, jestli mluvíš o divákách nebo účinkujících.
To je samozřejmost, že jsem si dycky našel místo, kde je zvuk nejlepší a že pokaždý nebylo na uplně stejnym místě. Jen jsem řikal, že vzadu bejval většinou skvělej. Tys odpověděl tak, že jsem to pochopil, že muzikanti by pro skvělej zvuk neměli stát na místě, což mě zmátlo. Následně ses začal vztekat jak malej. Dobře no. Budu to považovat za diskuzi na úrovni....
bizzaro, ale morbo je bubeník jako ty:-)))
Vlakin> ja ti rozumiem a rozhodne nehodlam argumentovat tym, ze "robime to vo volnom case, takze kritika nie je na mieste". Ale ako Dalas podotkol, INGROWING sa tu venujeme dost casto, navyse aj zmienka o Robovi a "obede" pocas vasho setu bola skor niecim, co ten report malo osviezit, nez niecim, co by vas mohlo urazit. Nabuduce si na vas dame pozor vsetci :-)
"Morbo - [17.8.2006 15:17] : slysel si kuprikladu nekdy hlasku, ze zvukar zvuci na sebe ? Holt se po takovym arealu chova zvuk trosku odlisne."
Samozřejmost. Nevím, co to řeší. U zvukaře byl zvuk taky velmi dobrej - zejména jsem si vedle zvukaře výborně užil MORBID ANGEL.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek