OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Super, moc baví, některé hitovky jsou jako za mlada... třeba Radio Nowhere, starý pán má furt glanc, je vidět, že už má svůj věk, ale pořád to umí rozjet.
Magic
co rikate na nove album. Ja se k tomu dostal celkem nahodou, ale starik zni opravdu sveze. Je to opravdu hodne dobre odvedeny standard. Opravdu smekam.
Damien : Born to USA samozrejme je parodie na tu podivnou zemi, ale to nic nemeni na tom ze ten val vyzniva naprosto debilne.
orn down in a dead man's town
The first kick I took was when I hit the ground
You end up like a dog that's been beat too much
'Til you spend half your life just covering up
[chorus:]
Born in the U.S.A.
Born in the U.S.A.
Born in the U.S.A.
Born in the U.S.A.
I got in a little hometown jam
And so they put a rifle in my hands
Sent me off to Vietnam
To go and kill the yellow man
[chorus]
Come back home to the refinery
Hiring man says "Son if it was up to me"
I go down to see the V.A. man
He said "Son don't you understand"
[chorus]
I had a buddy at Khe Sahn
Fighting off the Viet Cong
They're still there, he's all gone
He had a little girl in Saigon
I got a picture of him in her arms
Down in the shadow of the penitentiary
Out by the gas fires of the refinery
I'm ten years down the road
Nowhere to run, ain't got nowhere to go
I'm a long gone Daddy in the U.S.A.
Born in the U.S.A.
I'm a cool rocking Daddy in the U.S.A.
Born in the U.S.A.
Zrovna "Born in the USA" je, pokud se nepletu, lehce parodující kritika Ameriky a žádná její oslava, jak by se možná na první poslech zdálo....
Born To USA je mix Born In The USA a Born To Run?:D..to by mohlo znit dobre..:D
tuhle desku bych si aji poslechl i kdyz country nijak moc nemusim. Jinak je mi z jeho "hitu" al Born to USA na bliti. Nafoukla bublina.
lifener : No právěže Bruce nezpívá ty opruzy a tim pádem mezi nima jakože vyniká :) To bylo myšleno jako kompliment...
Marigold: srovna s Chuckem N. bylo v nadsazce na recenzi coveru od Between The Buried And Me.
Opravdu nechápu, jak souvisí tvorba Bruce Springsteena s kariérou George W. Bushe. Bruce Springsteen je Amík každým coulem, ale pro mě je jeho tvorba uvěřitelná a více než zkousnutelná. Springsteen se mi nezdá být politickým písničkářem, je to prostě typický americký patriot, což se občas hůř prodejchává, ale zrovna u něj nemám problém.
Nemam pocit, ze by Bruce zpival a hral v kategorii "sladkobolny popovy opruz":D No ale kdyz nekdo zna jen "stríts of fíladelfiaaa!"..
Nechci se s nikým hádat, ale pro mě je "ta dobrá a stylová Amerika" pouze a jedině George W.Bush. Ale k věci - Bruce mi nikdy k srdci nijak zvlášť nepřirostl, nicméně jeho muzika je docela dobrá a mezi tunama sladkobolných popových opruzů docela vyniká.
Srovnávat Springsteena s Chuckem Norrisem je opravdu podivné, ale ano, Bruce je ta pravá Amerika, z mého pohledu ta dobrá a stylová Amerika. A o Seeger Sessions to platí dvojnásob.
PROC NE?
PROC BY TU NEMOHLA BYT RECENZE NA BRUCE SPRINGSTEENA, KDYZ TU NEDAVNO BYLA RECENZE NA DALSIHO AMERICKYHO HRDINU CHUCKA NORRISE A PRED ROKEM TU VEVODIL STEVEN SEGAL. ALE K VECI.
SPRINGSTEEN SE DOBRE POSLOUCHA A NEJLEPE CHUTNA NEKDE V USA NA M-65 Z RADIA PICK UPU. TOHLE JE VE VSI UCTE TA PRAVA AMERIKA.
stríts of fíladelfiaaa!
Ty vole, Bruce Springsteen na metalopolis, konec světa se blíží ! :D
Bruce zboznuju, ale tohle album mi k srdci neprirostlo, je na me moc country (Erie Canal a Mrs MacGrath muzu:). A naopak The Rising povazuju za jedno z jeho nejlepsich alb:)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek