THE CURE - Songs Of A Lost World
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Já osel o LVMEN vůbec nevěděl,až podle recenze v Day After Records(špice label),jsem se k LVMEN dostal.Dostali mě na lopatky,česká kapela a směle může do světa,spolu s ISIS nebo NEUROSIS!Obě jejich "fošny"jsem několikrát poslouchal a Mondo se mě zdá jemnější.
Sákriš, všichni jste z toho nadržení (rozuměj v dobrým) a já to ještě nemám. Mno z vašich reakcí si to budu muset sehnat taky. Amen
Mondo
U-huuuuu! Tak už to mám doma také! Po prvních pár posleších zatím těžko soudit s konečnou platností - ale ne, počkat: je to bezva matroš!!!
K té zmínce o zvuku, která tu padla: Zdá se mi trošku syrovější než na "An Anthology...", ale sedí mi. S definitivním hodnocením však ještě počkám na oficiální recenzi.
Koncert už nedočkave vyhlížím, uvidíme se tam, chlapi. (Já budu ta nevýrazná tvář v davu).
Recenzi novinky samozřejmě taktéž připravujeme + pokud se zadaří i něco navíc.
vike: Dobře, díky. Vidim to tak, že si pro ni zítra zajdu na Karlák.
No vidím, že si to od kamošov vypožičiam aj ja. :O)
kdyby tohle nahodou nekdo nezaregistroval
http://www.dayafter.cz/store/index.php?action=detail&item_id=5639
ta placka uz je v prodeji, pujcil mi ji kamarad a na konciku si rozhodne poridim vlastni :-)
Lvmen považuji za výbornou kapelu, přestože z podobných hudebních vod poslouchám vlastně jen ISIS. "An Anthology..." má rozhodně smysl.
vike: Jak to, že jsi nové LVMEN už slyšel? Já se sice těším, že si je koupím na koncertu v Akropoli, ale kdybych věděl i těch pár dní dopředu, na co jdu, vůbec bych se nezlobil. Tak jak je to?
Mondo se podle mne naramne povedlo a docela by mne zajimalo, co budou rikat lidi na zvuk nahravky.
Thorn: To právě tak snadné není, také proto jsem se v prvním příspěvku ptal zdali je to myšleno vážně. Pokud je to myšleno jako nadsázka ok, ale z recenze to rozhodně poznat není. Jo kdybys to alespoň napsal obecně o celým post-rocku, tak bych se snad i usmál, ale takhle...? :))
Noisy: Souhlasím. Ten vývoj u ISIS byl ale postupný, není to nic překvapivého, i když chápu že tě to tak trochu mrzí. Ale není to špatná deska, fakt ne.
Každopádně už to handrkování kterého jsem byl strůjcem pusťme k ledu a nechme prostor k diskuzi pro fanoušky výborných LVMEN. Já jsem na Mondo velice zvědavý...
pojďme si o tom povídat, ta úžasná hudba si to zaslouží
"však více než ISIS připomínají jiné stálice post-rockového nebe, od kterých se nechali inspirovat" to je pravda, jenže samotní ISIS již dnes víc než sami sebe připomínají post rockovou scénu, takže je to o tom samém. Tak to alespoň cítím já. Aktuální Callisto se mi zamlouvají mnohem víc než současní Isis i RS dohromady.
No ak nedokážeš vnímať s trochou nadhľadu a nechápeš, čo tá veta mala znamenať (okrem jej doslovného významu), tak by si cudzie recenzie radšej ani nemal čítať, čo myslíš?
U Callisto a Gregor Samsa na to nemůže soudný člověk který slyšel celé album ani pomyslet. U Red Sparowes a Isis jsou tu jisté podobnosti dané skladbou členů, leč RS, jakožto takový malý allstars projekt od kterého se na prvním albu čekalo trochu víc než nabídl, však více než ISIS připomínají jiné stálice post-rockového nebe, od kterých se nechali inspirovat.
Jinak mě se nový RS líbí a baví a na předsudky zvysoka kadím. Tvůj názor že jsou fádní samozřejmě akceptuji, na každého to působí jinak...
NiHique: já bych vynechal pohřební GREGOR SAMSA, jinak mám podobný názor, například současní ISIS a RED SPAROWES jsou jedna a ta samá již dost fádní a obehraná poloha.
"V čase, keď aktuálne nahrávky RED SPAROWES, GREGOR SAMSA, CALLISTO či dokonca ISIS znejú ako produkty tých istých nahrávacích sessions tej istej kapely, je podobný atribút u takmer desaťročie starého materiálu, navyše z domácej dielne, príjemne šokujúci"
to myslíte naprosto vážně?
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Bilanční a v rámci možností i moderní album zároveň. Typičtí BODY COUNT místy výrazně oživení působením hostů. Album sotva překvapí něčím neotřelým, ale dá se mu odolávat jen do prvního výkřiku "madafaká". Pak už je to zase všechno zpátky v 90's.
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
Vložit diskusní příspěvek