PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Mbody-A nebylo by lepsi brat jako seriozni zdroj informaci o Kreator jejich ofic stranky?
Najtvrdší?
..neviem asi je to vec názoru, ale mne pripadá Terrible Certainty o dosť tvrdší, agresívnejší a zbesilejší. Zvukovo je Pleasure to Kill pre mňa mäkší, ale nepopieram že v dobe vydania to proste nemalo obdobu. A je fakt, že som bol úlne s fanatizovaný týmto albumom :-)
Na wikipédií sa uvádza November 1986... a Endless Pain október 1985. To v priebehu polroka boli vydané dva regulérne albumy??
Howgh
april 1986/ Noise records
zdroj info - http://www.metal-archives.com/
Tiež ma to napadlo že to asi nebude možné za mesiac všetko urobiť, ale mne to proste tak príde :)
Za mesiac ze by napocuvali Reign, zbuchali Pleasure, zmastrovali a vydali? To snad nie :)
Mbody: tento album vyšiel v novembri 1986, čiže jeden mesiac PO Reign In Blood. Podľa mňa to mohla byť odpoveď na tento album
cause for conflict-no.1!!!kam se hrabou lecktere death nahravky,nejsurovejsi thrash s nadherne zabijackym zvukem a uzasne hysterickym vokalem.klenot!!!
ty kravo, tenhle disk mam docela dobu ale vubec sem netusil ze jim v dobje nahravani bylo teprva 18. To je husty
nos tal gica
...to je neuvěřitelný jakou vlnu nostalgie to ve mě rozpoutalo. Je neděle a já se rozhodl strávit den posloucháním starých thrashových a deathových nahrávek....paráda!!!
Strayi: diky za bezva recku, tohle bylo prvni co jsem od Kreatoru zakoupil a dodnes se k tomu rad vracim. Vubec jsem nevedel, ze tem hochum bylo v dobe vzniku kolem 18-ti. O to vic si ho ted vazim, ale je to fakt vyhlazeni.
Martin L. - [30.9.2006 18:28]
Taky mě napadlo, jestli bych ji ještě někde u rodičů našel... :-)))
Stray: Takovou vlnu nostalgie, jakou se vám podařilo u mě vyvolat tímto "thrashovým" seriálem, jsem už dlouho nezažil...
První deska Kreator společně s druhou je prostě klasika německého (ne-li světového trashe)společně s Destruction,občas si je poslechnu i po tolika letech.Mimochodem Ventor se nevedl vůbec špatně(Riot of violence),škoda že více neprosadili Assassin,Deathrow,Exumer a.j. německé party.
Perfektná recenzia. Stray mi hovorí priamo z duše. :O)
Vyhrabal som dvadsaťročnú pásku s týmto masakrom, tak som zvedavý, či ešte hrá:-)
Čo by to bolo za metalistu, keby nemal na chrbte zlatým písmom vytepané KREATOR?
tož tůto desku sem nemněl rád nikdy. Já poslůchám radči veselejší metál. A navíc má rád americké skupiny. Nebo aj norské.
v poho =)
Jinak díky :))
to vím, že Endless Pain...to musí být njákej tiskařskej šotek.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek