THE CURE - Songs Of A Lost World
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
...
Cauko, mne sa novy Liquid v celku paci, osobne neviem prist na chut len zvuku bicich. Ale to je asi subjektivne a bubenik to pravdepodobne chcel takto. Nevystrasila ma ani slovenska verzia piesne Reason to stay, prave naopak po niekolkych pocutiach sa mi dostala o nieco hlbsie ako anglicka verzia. Co uz asi budem predsa len slovak. Gitary v pohode, a kvitujem, ze je solovania o nieco menej ako inokedy. Nieze by som chcel kritizovat Palov potencial, to nie, ale ked to je spievany album, tak nech tam je ten spravny pomer instrumentalnych pasazi a to sa myslim podarilo. Hudbe zdar.
Lepší = originálnejší. Predchádzajúci spevák bol výborný, no príliš sa snažil spievať ako Mike Patton. Nemyslel som tým nič viac a nič menej.
xixi, wydarene :)
Príspevok povedzme že v pohode, ale že je zrejme z poľskej klávesnice, tak bolo jeho čítanie utrpením.
Matal
Ja by som chcel reagowat na uwedenu recenziu a prispewky iba w kratkosti>ci sa wam to paci, alebo nie, sprawili sme si proste cd so songmi, ktore sa nam pacili a je tam skutocne to naj, co sa za danych casopriestorowofinancnych podmienok dalo nahrat, so zretelom na nadstandardnu kwalitu, ako to uz u nas bywa zwykom:).Je to album, na ktory sa treba pozerat ako na celok...myslim ze dlzka a obsah instrumentalnych onanii je priamo umerna celkowej koncepcii a charakteru skladieb.No a co sa spewaka tyka,...myslim ze ci uz Mato, alebo Peter...obaja su odlisny typci s odlisnou technikou a zafarbenim hlasu,...aj s rozdielnym rozsahom a prejawom...Takze nie horsi ani lepsii, ale iny.
Veru, pustil som si ukazky a spev mi miestami vyslovene vadil, nechapem to vychvalenie.
Palo Chodelka je urcite jeden z najlepsich v nasej zemi, zaroven je to prijemny clovek v pohode, ale jeho pokusy o nahanie nu-soundu mi nic nehovoria, navyse ked v tom zanechava pozosatky boggie rytmov a pod posobi to obskurne, navyse recitovanie a la spev nespev v style pantero-factory a v refrene akasi pseudo melodia na silu vtlacena do gitarovych riffov mi nic nehovoria, pre mna sklamanie, aj ked vzdy lepsie ako dalsi sk-rockeri
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Bilanční a v rámci možností i moderní album zároveň. Typičtí BODY COUNT místy výrazně oživení působením hostů. Album sotva překvapí něčím neotřelým, ale dá se mu odolávat jen do prvního výkřiku "madafaká". Pak už je to zase všechno zpátky v 90's.
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
Vložit diskusní příspěvek