PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
hejvy
viem ze bez minulosti (heavy, trash atd ) a kapiel z jednoslovnymi trapnymi nazvami by nebola pritomnost ( deathcore metalcore ) a kapely z dlhymi trapnymi nazvami,) a na kazdych 5 serioznych prispevkov pripada 1 ostrovtipny gaycorista hejvy ;)
Důležitý je že se stále ještě najdou lidi co mají potřebu rozpoutat flame. Je přeci třeba se vymezovat a hanět to co se nám nelíbí, ne? Polarizování je přeci tak zdravé...
heavy nam to vsem vysvetlil. Du se na tvrdou hudbu VYSRAT!
haha, hveík a thrash jako etalon tvrdé hudby, haha..
pre zombeata
ked povazujes heavy metal a thrash metal za sračku, tak ti radím aby si sa na tvrdu hudbu VYSRAL lebo vieš o nej HOWNO a nejaké rozdrtené ksichty nepovažujem za rozšírenie rádoby obzorov (možno tak takým kerým sa treba vyhnúť :)
Ricardinho - si píš že som recesista bratm ;)
Zombeat
Na niekoho ako heavy by som ani nereagoval. Ked niekto pouzije podobnu vec ako "bratm" hned vidis, ze bud sa jedna o recesistu alebo o totalne retardovaneho keketa
asi takto
to nadsenie zo Smashed Face vyprchalo po par vypocutiach , ale stale je to lepsi priemer,cize tak 6 z 10 a ako sa spomina nizsie to ze su to bratri odvedla je sympaticke + , inak prihodim svoju trochu vyskusajte : Ease of Disgust , a Vomit the Soul ,) for ' heavy' : mne zasa pridu total sracky heavy metal , speed ,math, cisty trashmetal ,+ drviva vacsina metalcore kapiel ,aj deathcore ale nemam potrebu to vypisovat k albumom /stylom kt. nepocuvam lebo sa mi nepacia, tak si to odpusti nabuduce
obyčajná hajzlová grcanica ten dedkór, nič vácej bratm. a k tomu extrémne trápne názvy kapiel
Rozhodně díky za tip ;) Zkusím to prozkoumat - třeba do deathcoru víc proniknu a chytne mě to.
Stoky
Podobnych veci ako Smashed Face je vela. Mozno aj ked ta deathcore doteraz nezaujal, nieco v nom najdes. Ked chces nieco v style Smashed Face vyskusaj Annotations Of An Autopsy, Ingested, Moker alebo napriklad aj Oceano,ale to uz je trochu maksie:)
Misanthropocentric mě strhlo svým hutným zvukem a atmosférou. Deathcoru sice moc neholduju, ale tohle jsem si pořídil a točím to často. Naprosto profesionální práce (i texty a obal). Jsem rád, že se i v čr povedlo natočit něco podobného a klukům držím palce!
Treba uznat, ze Keighta ma svojim sposobom pravdu. Struktura skladieb je dost jednoducha a asi po tyzdennom pocuvani by som asi aj ja isiel s bodmi dole. Ale za to, ze sa jedna o cesku kapelu by som zase bod pridal. Hlavne ide o to, ze zaroven som Smashed face som objavil aj anglicanov Ingested a belgicky Moker. Treba konstatovat, ze smashed Face sa bohuzial lechyta ani na jednu z nich takze v ramci svetovej sceny sa neda hovorit o viac ako takych 7 bodoch.
k.eight.a
vcera som to pocul prvy krat a ma to dostalo to by som dal tak 8 z 10, ale je mozne ze casom to vyprcha, napisem sem za par dni/vypocuti , tak ci tak som rad ze som sa knim dostal
Nevím jak vám, ale mě se album poměrně rychle oposlouchalo. Dal bych tak 6,5/10.
tak teda
je to veru brutalcore na urovni ako bolo avizovane , sice zvuk bicich sem tam -kulha- (sa mi zda?) ale inak maso a ked mi dojde ze toto nahrali citujem : Hošové z Velké Bíteše :) tak klobuk dolu , u mna zatial naj CZ prekvapenie 2011 , hold bratri ceski umi a slovaci jen cumi ;)
Zombeat
Dik, cenim si:)) Sak vyskusaj a snad sa zapaci
tak to sa tesim na recku
ricardinho dava vacsinou dobre tipy na kapely tak snad sa teraz nenadchol predcasne ;)
recenze bude co nevidět
Misanthropocentric
Poculi ste uz niekto novy album Misanthropocentric? Podla mna fantasticka vec. Chalani zmenili styl z brutalneho deathu na brutalny dathcore, viac pasazii v strednom tempe a viac zasekov. Vokal zostal nezmeneny, proste pravy deathcore americkeho strihu vychadzajuci z brutal deathu tak ako to mam rad:) Konecne kvalitna ceska kapela ktora sa moze merat s tymi najlepisimi v zanri. Vrelo odporucam
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek