OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ano, to byl. Velká ztráta. RIP.
storm thorgerson umrel:
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=188923
RIP, bol jeden z najvacsich
t t to to to mám pře přece říct říct já...
Secret Society je vynikající deska.
ale kluci, té ironie už bylo dost ne?
nebo.......?
vynikající deska
neuvěřitelné, jak zdánlivě obyčejná hardrocková deska dokáže královsky zabavit a udržet na cca 30 poslechů... a nemám pocit, že by se nějak oposlouchala... prostě fantazie
Výborné album,co píseň to klenot.
Doufám,že příští album je vrátí zpět na výsluní.
tak se nám to krátí hoši a děvčata a co jsem tak hledal, setlistu se nedostává žádných změn
myslí si, že to spraví poslední skladbou... jsem taky překvapený absencí stormwind, cherokee a možná bych bral i danger on the track nebo coast to coast... což taky hrávali
Ani mne sa ten playlist nepaci. No listok uz mam kupeny.
Nějak málo věcí z 80´s ne?
Postrádám - Stormwind, Open Your Heart, Cherokee ...
oficiálně avizovaný setlist pro turné k Secret Society:
01. Secret Society
02. Always the Pretenders
03. Getaway Plan
04. Superstitious
05. Seven Doors Hotel
06. Let the Children Play
07. Flames
08. Sign of the Times
09. Carrie
10. Love Is Not the Enemy
11. Ready or Not
12. Girl from Lebanon
13. Start from the Dark
14. Yesterday's News
15. Rock the Night
16. Got to Have Faith
17. Let the Good Times Rock
18. The Final Countdown
takže předpokládám totožné i pro Prahu 31.1. :o)
už mám lístky na leden!
Díky Honzo za kvalitní recenzi, skvělý album, teď neposlouchám nic jinýho. Těšil jsem se na tohle album od Start From The Dark, protože jsem tušil, že bude ještě lepší, a ono opravdu :-) A nakonec bych ho skoro propás, nebejt recenze.
A to jsme kdysi při poslechu juropáků vrhali do pytlíků :-)
nie je to jeden z tých zbytočnejších albumov? neviem, mám pocit, ako keby tento comeback bol robený nie kvôli hudbe, ale kvôli, prachom...
bravo!
hned ze začátku musím říct, že europe patří, stejně jako helloween, k mým srdcovkám největším.. na tohle album sem se opravdu neobyčejně těšil, a po jeho poslechu sem den za dnem čekal, co se o něm objeví zde..
s recenzí se dokonale ztotožňuji.. joey tempest opět dokázal, že patří k nejlepším zpěvákům, co chodí po světě, zvuk je vynikající a skladby, to nejdůležitější, jsou opět lepší a lepší, vyzrálejší, a přesto (nebo pro to) stále více melodičtější, jen tak nějak složitější, méně stravitelnější a o to kouzelnější.. album nabité střelným prachem v podobě devadesáti procent alba, jednou překrásnou srdcebolnou baladou a závěrečným opusem..
bravo pánové, bravo..
damien silverwing: nenech se zmýlit, verze Europe má jiné ambice
"Let The Children Play" ? Ten název trochu zavání Katapultem....
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek