OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
na prvni poslech je DVD prijemne... vcelku ale hudebne! souhlasim s Marigoldem...
7,5 je akoze malo bodov?
Kamelot
Názory se různí... :o)
http://www.metalforever.estranky.cz/clanky/recenze/kamelot---one-cold-winter_s-night
ujonecro
tiše závidím...
tak uz som videl aj dvd (párkrát) a musím povedat ze som absolútne spokojný....vynikajúci setlist, kopa hostí (Simona je mnamka)....perfektná pódiová prezentácia...pre mna jeden z naj dvd aké som videl
Rus-sel
No fuuuj, ženskááá. Viď Russele;-)
podle russela je atmosfera tam, kde je poradna soustacka...nejlepe vylucne muzska
russel : a čemu tedy říkáš atmosféra ? Když je špatnej zvuk ? Když zkurvěj sólo ?
Morbo - [8.12.2006 09:59]
To jistě ne, ale kromě toho že zpěv a ostatní nástroje nehrají úplně stejně jako na albu, tam žádnou jinou "atmosféru" Live alba neslyším.
Názory různorodé, tak snad abych šáhl do kešeně pro nějaký love a prozkoumal to na vlastní oči a uši. Pro mě je jasné jedno: Studiové desky jsou bomba. Proto tuto kapelu nepodceňuji.
A lidi v 5.1 zvuku hulákaj normálně (tj. dostatečně) :-)))))
Septic_Flesh: To si zase nemyslím. Mám je moc rád a v ranku speed metalu se oproti jiným jedná o podle mě hodně originální a zajímavou kapelu. A ten živák se mi líbí čím dál víc, moje první reakce ze 6.12. byla opravdu ... první reakce :-)))) Včera jsem to viděl celý a je to fajn.
:)
russel: Atmosféra přece neni dána tim, jak moc lidi hulákaj mezi skladbama. :)))
dle mého názoru všichni kapelu dost přeceňují
samozřejmě hodnotím, audio...dvd ještě nemám k dispozici
No hodnocecní jsem si dopřál, ale pořád by mě zajímalo, kde slyšíte tu bombastickou atmosféru. Pokud to 5 sekundové tlumené šumění mezi písničkama nazýváte atmosférou, tak potěš prdel :)
Každopádně je to album zklamání, velké velké
Mother: DVD mám od pondělka, takže jsem zatím stihl projet jen mé nejoblíbenější "fláky". Technicky je DVD uděláno skvěle (bonusy jsou opravdu originální). Kapela hraje skvěle, ALE... Místy mě hodně zklamal výkon Khana. Takhle (místy) blbě nazpívaný DVD se jen tak nevidí. Opravdu zvláštně mi v tomhle světle připadá recenze na poslední živák Sonaty A., kde Kakko údajně nestíhal, ale podle mě zazpíval všechno na maximum. Tady jsem si celý natěšený pustil Nights Of Arabia - začátek dobrý, přichází refrén a ... NIC. Chvílemi je slyšet jen jakési Khanovo kvílení, chvílemi to zpívá značně zjednodušeně. Ještě že tam byli ti sboristi, ale ti to zachraňují jen částečně. S albovou verzí nesrovnatelné. Zase např. Center Of Universe dopadlo docela dobře. Ještě že to lepší hodně převažuje.
Vyjímečná kapela. Jsem zvědav na dvd. Snad bude i na co koukat a třeba mne i něco překvapí.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek