OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Naprosto brilantní deska. Pro mě jedna z nejlepších a nejzásadnějších metalových desek všech dob řadící se po boku takových perel jako Master Of Puppets, Them, Keeper I atd. Po káždém novém poslechu jsem omámen jako v době jejího vydání. Tvořila součást mé trilogie pubertálních let spolu s Black albem a Fear Of The Dark. Absolutní srdeční záležitost. Vrchol, který nebyl překonán.
Len taká malá poznámočka, na tom trackliste vlavo Vám zopár pesničiek chýba
určitě nej album je R.I.P..to,jak se tam hoši předhánějí v solech a riffech nemá obdoby..u CTE už si každy hlida svou kytarovou partii,nicméně to neznamená,že by to bylo o něco horší album..já bych oba tyto alba zařadil na 1 místo..
vsetky neremastre maju texty v bookletoch(mam ich vsetky, jedine povodny Killing nema texty ale ten povodny je neuveritelne tazke zohnat jedine second hand)...neviem preco mu ta zadrbalo a posral zvukovo vyborne dosky...jedine ktory sa trochu da je So far...ale aj tak to nie je povodne cize je to hovadina...ja remastre nemam rad!!!
Youthanasie jo, tu v orignálu mám, ihmo asi nejpodařenější obal Megadeth ever
a jak je to s booklety u puvodnich cd (neremasteru), doufam, ze obsahuje minimalne texty ...
Ja som s remastrami spokojný.
DJ: Tak to tě lituju, remaster nestojí oproti originálu za nic... ;))
týýýjo to já točím Youthanasii jenom v REMASTRU ... je na čase si sehnat origoš
Remaster Youthanasie je nejhorší Mustainův popis, ty písničky najednou nemají koule. Remaster by velice pomohl nejnovějšímu počinu!
Souhlas, Crypticu prospěla. I RIP docela ujde. S Risk, Youthanaisia je to horší. Na Countdown se nemělo sahat.
Já je ale pořídil za 125 Kč, takže v poho. Není třeba řešit =).
A taky je škoda, že remaster Cryptic není v HDCD jako původní verze =(
Vrrr: Tyhle remastery se snaží být křišťálovější než křišťál, nevím co Mustaine blbnul ;-) ... ohlasy nelžou, původní zvuk Countdown i Youthanasie je přece vynikající. Fanoušové i recenzenti si ho v době vydání všichni pochvalovali... Jediná deska, která reedici potřebovala je Cryptic.
Vrrr: Řek bych, že se vydařil pouze Rust in peace.
remaster
no tie remastre sa neoplatia maju dosrany zvuk vsetky...a to ich robil sam Mustaine...jednoducho povodny zvuk mozno nie je najlepsi ale jednoducho vtedy tak znely tak sa to nema co menit
borci, na netu (audio3.cz) jsou k sehnani reedice tohoto alba, muzete prosim nekdo napsat zda-li to stoji za to je koupit? Ptam se proto, protoze jsem se nekde docetl (mozna zde), ze reedice youthanasie je udajne dost dokurvena - tedy hlavne zvuk. Co u teto placky? Diky za odpovedi.
Vůbec né špatné album.
Jednička je určite Rust... tá nemá obdoby!Potom tu je Countdown,Peace sells a So far...,ktoré sú hneď za Rust a jsou vynikající!Ty noky!
DJ: Víme, chybí poslední tři skladby, je to psaný v 2002, takže trochu přivřít oči...úroveň se zvedá až s příchodem nové generace pisálků. :)))
Starý redakční tým: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
...nějak podivně máte napsaný playlist
todle album sem v cca v 15 poslouchal "denodenne" a vsude kde se dalo, neb jsem ho porad nosil ve svem walkmanu - dnes mne uz tolik nebere, nicmene to neznamena ze je to spatne album a s cistym svedomim bych mu dal klido pido 9z10 a za zvuk ... za zvuk je 10 je malo! No asi si ho znovu pustim : )
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek