OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Mne sa pačia obe sagy rovnako.Ma to krasnu atmosferu a vyborne prepracovane vokaly.A taktiež to ma taky feeling do 60-70 rokov,do art-rocku.
nakoniec davam sage 9/10 ... ale je to fakt velmi divne. vsade tupe odrhovanie, omielane mytologicke texty, ale nejako ma to chytila a som zistil, ze to ma vlastne svoju dusu a oba diely tvoria celok plny lasky a nadhladu. naozaj to neviem vysvetlit.
inak na neonism su tiez vo velkej miere tu vsade okolo vycitane blackove pasaze :-D .
krása
Tak toto sa podarilo.Uplne to splňa moje predstavy o spojení norskych ľudovych tradicii a podstaty "solefaldovskej "avantgardy.Toto album pôsobí niekedy až drzo.Myslim hlavne inštrumentalnku Underwold.Po prečítaní jej nazvu som si predstavoval čokoľvek len nie to čo sa s toho nakoniec vykľulo(viking jazz? :)).A v tom je vlastne podstata Solefald.V momente prekvapenia.Tiež som zvedavý čo to bude nabudúce.
jo, tak to jo , hehe :)))
som tam zabudol dať smajla, som to myslel zo srandy
no, hlavně ne akustické album, nebo bych už začal přemýšlet o tom, esli nejsou Solefald maskovaný Borknagar :D...
a myslím, že mají na víc
rolo
Jasny. Ja nevim. Mozna jsem namlsanej, ale na to mam pravo, zadat od nich maximum, ne? Ale je to jedno, stejne jim budu fandit dal.
podľa mňa natočia akustický album
nabuduce natocia nsbm album
vlk
No ja som to myslel tak, že by som bol sklamaný keby po tejto dvojdienej ságe, aj keď výbornej, prišli z ďalším vikingským albumom. Red for fire, Black foe Death považujem za veľmi podarenú epizódu v kariére Solefald. A obdivujem ich, že po zaslúženom vybudovaní si renomé špičkovej avantgardej kapely sa odvážili spraviť takýto do iástej miery tradičný a koncepčný dvojalbum. Ešte raz zopakujem, že som veľmi zvedavý s čím prídu chlapi nabudúce. Som si na stopercent istý že vikingská tematika je pre nich už týmto dielom uzavretá a ostáva sa tešiť s čím nás prekvapia nabudúce.
Jste hoši díky předchozí hudbě Solefald namlsaní a teď zbytečně kritičtí zdá se mi. Zpěvák Ulver mi tam nevadí, naopak. A ten saxík zase, mňam..
a este jedna pripomienka...
slovne spojenie "silver dwarf" ---> du blejt
rolo - [3.1.2007 21:20]
fakt je to tak skvělé???
tak o tom se poohlédnu a snad si to musím i sehnat
Roland ma pravdu?
Ma pravdu v tom, ze je to hrozne moc super, ale uz by toho mohli nechat, jo? :) S tim pak souhlasim taky.
roland má v podstate pravdu.
Ale výborné sú obe časti, trošku radšej mám asi červenú, a hlavne Archangelom spomenutá vokálna stránka je dychberúca. Podľa mňa bol celý tento koncept výborne spravený a už sa teším s čím prídu chlapi nabudúce. Myslím a dúfam že zanechajú vikingskú tematiku, ktorú vyčerpali na tomto dvojalbume a určite to stačilo. Myslím, že od nich môžme čakať hocičo. A strčím ruku do ohňa za to, že to bude určite kvalitná hudba.
Island
Jak Solefald opravdu muzu, tak prvni vyprava na Island me vubec nenadchla. A kdyz to tak ctu, druhou si snad ani neposlechnu.
no , tak mě první Part nevzal vůbec, na druhém se mi líbí asi dva songy, takže je pro mě lepší :D...
*trilogia
ona to nemala byt triologia?
ihmo horsi ako Red for Fire, az prilis casto sa opakujuce motivy, co mne osobne sposobuje nemoznost stotoznenia sa so skladbou, lebo nikdy neviem, ze ktora to je (kostrbato napisane, ale snad pochopite...;)
inak po hlasovej stranke skvele dielo!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek