PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
jistě, což jem dokumentuje v jakém stavu tu tenhle žánr je.
Rimortis?
Nevim, ale asi tady nikdo speed metalu nerozumi, Rimortis je spolu s Power 5 a Salamandrou u nas v tomto zanru nejlepsi a ja radim Vesmirem plout spolu s Power 5 a jejich Symbolem k nejlepsim album speed metalove historie CZ
hodnocení
No asi takhle, hudebně docela OK,některé části jsou hodně povedené,ale texty jsou něco strašnýho. Viděl bych to na zamrznutí u textaře, někde, před 15 - 20 lety . Jinak bych chtěl opravdu pochválit bubeníka, to je borec , že je ho až škoda pro takovou grupu....jo a příśtě ve studiu pŕidat gitárky a ubrat klávesy....Ale celkově, když jsem pŕestal vnímat ty bláboly v textech tak se mi to líbilo a určitě si to ještě tak 2x poslechnu...
Holy agro by zaplesal
Statistika nuda je...
@ V.Silver: Co vím, hráli (hrávali?) i cover songu "Statistika nuda je" z pohádky Princové jsou na draka (1980) :-D
http://youtube.com/watch?v=ldLXtbQn0_k
jo, agro hvězdy jak prase :)
Ale predsa len hviezdy. :)
agro hvězdy
rekl vesnican a vratil se ke krmeni prasat
ehm, cetl jsem tu nejake hlasky o tom, ze tahle mrdka je ceskej nadprumer. OK, pokud chcete kvalitni tuzemsky speed bez naznaku hnoje a sena tak zkuste tohle : http://www.symphonity.com/
Doufam, ze pak uz se vsichni Lojzove zdrzi jakychkoli chvalozpevu na ubohosti typu Rimortis, Salamandra atd.
Právě jsem si z toho koncíku dovezl kombo a co jsem se tak letmo ptal, tak Rimortis nikoho nezaujali až do doby, kdy zahráli cover verzi Stratovarius. Potom radši skončili :))
Asi tak. Prostě burani ;))
Nemám ve zvyku moc hanit, ale nějakým nedopatřením jsem se dostal na akci, kde vystupovala tahle "kapela", a už dlouho jsem nepociťoval takové zaječí úmysly... Zhovadilost. Sorry.
Akorát škoda, že tohle album je už pouze debilní (slyšel jsem asi 4 skladby, víc jsem nevydržel), to u toho předchozého jsem párkrát doslova slzel smíchy.
Ono se stačít podívat na jejich fotky anebo i klipy. Tahle kapela je dokonalým ztělesněním veškerého českého metalového buranství, jehož hlavním projevem je totální vykrádání tvorby buranů zahraničních a proti kterému působí i němečtí heavy metaloví matadoři jako vzdělaní a distinguovaní profesoři z prestižní hudební akademie.
Btw.vyserte se na kritizování mého slovosledu ;))
Btw. nr. II - kombo jsem půjčoval všem 3 kapelám ;))
!!!POZOR, POZOR!!! NEKONCERTUJTE S RIMORTIS!!!
Právě dnes u nás ve Vyškově se koná koncert Rimortis + Nightwish revival + Temperament. Kluci z Temperamentu mě poprosili, jestli by si nemohli půjčit moje bassový kombo (mám 150W Van Horn - sice nic moc, ale těch 150W to vážně dá:)). Takže tam příjdu, donesu kombo a vidím, že na pódiu mají kluci z Temperamentu složený věci (bundy & spol.) a ptám se, co je. "Manažer Rimortis nám řekl, že vzadu v místnosti pro kapely pro nás není místo, že tam budou jenom Rimortis a Nightwish revival." Docela mě to překvapilo, protože normálně se tam vlezou věci všech a koncert 3 kapel není vyjímkou. Sám majitel klubu byl překvapenej, že tohle řekli, když jim to tam ani nepatří, že. Myslím, že tohle se vážně nedělá. Kdyby byli Rimortis slavní jako Slayer, neřeknu. Ale protože kvality ani známosti Slayer ani z desetiny nedosahují, myslím, že je to dost ubohý. Takže vás všechny (muzikanty:)) tímto varuji, abyste na jejich namyšlenost taky nenarazili.
no koukam ze jsem te precenil:)
I vzívám radalf, nechť s tím táhne do řitě a nezasírá diskusi.
jj, bohemista marigold zna ke kazde "pice" a "kokotovi" 150 synonym z ery od NO po prvni republiku, podle povahy a citlivosti situace.
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek