OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Taky si nemůžu vynachválit starou Tristanii (hlavně Beyond The Veil), ale pokud mám být objektivní, tak tohle má pořád slušnou úroveň, je to sice trošičku "komerčnější", ale v podstatě to žádná velká "komerce" není (už vidím ty tisícový davy patnáctiletých, jak běži z koncertu Lady Gaga rovnou na koncert Tristanie :-D ...TĚŽKO), a navíc , menší změny sou vždycky fajn. No a můj subjektivní názor - podlemě nejlepší Tristania spolu s Beyond The Veil. Myslím že Illumination ná obrovskou sílu, místo řevu, na kterém není nic tak okonalého (typického pro starší Tristanii) přišel zpěv a to skutečně kvalitní (ať už ženský, či mužský), celkově skvělá atmosféra ...a klidně mě ukamenujte.
Illumination sa mi nepacil, ale novinka vyzera lepsie.Na Ashes sice nedosiahne ale Illumination jasne o par tried prekonava :)
presne tak...nová TRISTANIA pokračuje tam, kde Illuumination skončilo...áno už to dávno nie je to, čo v začiatkoch..je to oveľa "pesničkovejšie"...ale stále mám pocit, že je tam niečo zvláštne..čo ich odlišuje od ostatných podobných kapiel :)...
I kdyz (nebo prave protoze) z puvodniho slozeni zustali uz jen Anders a Einar, nova deska Tristanie se jim podle me hrozne povedla. Je to teda akcnejsi, rockovejsi, pisnickovejsi, ale ja jim to fakt zeru. Pekna osmicka :))
konecne tento album mam.mna osobne The Ravens neoslovila ale naopak skvele sa mi zdaju byt okrem titulnej Mrcyside,Open Ground obzvlast a Down je velmi prijemna.
Mnoo tak Ravens je fakt dobrá, ale Lotus je asi najlepší. Inak štandartne dobré aj keĎ to už neprekvapí ale je to veľmi pekný romantický gothic.
Mnoo tak Ravens je fakt dobrá, ale Lotus je asi najlepší. Inak štandartne dobré aj keĎ to už neprekvapí ale je to veľmi pekný romantický gothic.
Album, ktoré nemôžem počúvať celé naraz.. ale po častiach sa mi to páči :).. Za obzvlášť vydarené považujem : mercyside, ravens a deadlands..
:P
kedze na Tristaniu som nezavrenela ani po odchode spevacky,patri stale k mojim oblubenym kapelam. sice som si tento album pustala so zatajenym dychom a pocuvala co sa stane..ale myslim ze vysledok je vcelku dobry.i ked album nie je taky kvalitny ako napr. Beyond The Veil, ale myslim ze ma co povedat.ako napr. skladby ako Mercyside.i ked spevacka dost inak spieva ale na celkovom dojme to neubralo.a tiez vymenili husle za violencelo takze efekt je miestami posobivejsi.uvidime v budocnosti ako bude Tristania pokracovat.:)
Nesouhlasím s názory, že se jedná o sklouznutí do průměru. Ba právě naopak. Líbí se mi, že se kapela nebojí experimentovat a využívat nové postupy. Žel bohu, poslední deska s Vibeke..
tristania
je super poslech
"Tristania is sorry to announce that Vibeke has decided to leave the band due to personal reasons. The band regrets this fact, but respect her decision and wish her all the best in the future.
Tristania is now looking to find a new female singer, as they are anxious to start touring and promoting the new album. Please send demos, along with a recent photograph, to;
Tristania
Askeladdveien 12
N-4019 Stavanger
Norway"
Líbí - není to ta stará vynikajicí Tristania, ale je to zajímavý počin a musim se přiznat, že se mi líbí víc než Ashes - příště bych asi taky chtěl slyšet něco ve stopách prvních tří řadovek
Já jsem se dostatečně vyžvejkl v komentech. Rozhodně to není špatný a Tristaniovskej rukopis je pořád znatelnej, ale další desku CHCI jinou, což se mi u týhle kapely věru ještě nestalo.
aky priemer? pre mna jasnych 8/10. nie som velky fanusik priamociarej, na pocuvanie prijemnej, gothicky sa tvariacej (pre mna je gothic lacrimosa, nic ine :-)), ale toto album ma na druhe pocutie chytilo. tie melodie su dobre, texty tak akurat, ab sa sklzlo do absolutneho nevkusu. ak by som to porovnaval s ostatnymi kapelami tejto gothic sceny, kt. vacsina tvorby je uplne cez kopirak bez lepsieho napadu (draconia, penumbra, ...), tak nie je co riesit. potom by tostali minimalne 9/10.
ashes je samozrejme ashes, je lepsi, roznorodejsi. ale ani tu hudba tristanie nestratila svoj povab. troch divne posoby fate, je to nieco ako outro/intro?
vibeke bez diskusie exceluje. a tarja by sa mala skryt so svojim umelym vokalom pred celym svetom :-).
Též mám ten pocit. Pro mě jejich tvorba vyvrcholila trochu nenápadný albem Ashes, tohle už je takový očekávaný průměr.
Pre mňa je smerovanie skupiny trochu sklamanim.To dobré už asi iba bolo.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek