THE CURE - Songs Of A Lost World
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak podprůměrně bych to rozhodně nehodnotil, deska má někdy celkem silné momenty. Co třeba Was lost and now I am sound? Co mi vadí, je občasná klišovitost hlavně v ženských vokálních polohách
@ vike: Pěkně, rovnou do nich! :-D
reakce na recenzi a prispevky v diskuzi - pripadne otazka na cleny EP ->
Proc tedy EP tuhle desku vubec vydavali?
Vy vsteci metalisti a kritici atd.co tu rozoberate
Som rad,ze mi tu vytvarate reklamu aj ked iba negativnu,ale to vobec nevadi-aspon sa mozem zapojit do temy a podporit tento forum svojou registraciou.
Nebudem tu zbytocne hadzat menami a konkretne tu rozoberat to co tu citam,no rad by som poskytol par informacii o vzniku albumu.
Zacalo sa v roku asi cca 2002,alebo 2003 neviem to presne-ked chcete zistite si to u kapely.
V studiu v ktorom posobi Peci Uhercik-zistite si na google ak neviete kto to je,sa nahravali bicie kde bubnoval bubenik(precitajte si na booklete).
Gitary a klavesy sa nahravali u Semisa cca v roku 2003-2005-ked chcete zistite si to u kapely.Preco?Lebo vsetci starneme a hraci opustaju kapely
co znamena,ze su nekompletni
a ked uz je nieco nahrate tak preco to nedorobit aspon pokusne doma ked kamarat ma celkom adekvatne vybavenie,ale ziadne skusenosti.Tym nechcem
zhadzovat Semisa!!!!.Islo skor o pomoc(znizenie nakladov).
Mne do ruk prisla zmes zvukov,ktore boli fakt zle,ale dalo sa ako tak pracovat-sak preco nie ked uz pomaly mame 30rokov na krku,nejake deti a problemy
okolo a tak.Ja som nahraval iba basu a spevy.
Koca bola v 5az7mesiaci a sedela tu v studiu a spievala na mikrofon.
Jasne,ak ju niekto bude kritizovat nech sa paci.
Ja som urobil co som mohol,lebo keby to robili doma,dopadlo by to horsie.
Jasne,ze to ma zly zvuk a suhlasim tu so vsetkymi,ale pouvazujte trochu aj vy a skuste sa lepsie informovat ako to vlastne cele je.
Doporucujem si precitat moje referencie a hlavne si vypocujte zvuk,ked sa predo mna postavi profesionalna kapela
Dakujem za pochopenie
Sumo(Branislav Jurnecka)
www.echo-studios.sk
Rudi: Fantasticky si to napisal to o tych tvarohovych rohlickoch :), a mas vlastne asi pravdu. Vysledny "produkt" ktory som vsak dostal od chlapcov z EP (co mal byt finalny master) bol vsak neporovnatelne horsi (=nepocuvatelny), tak sme sa s tym aspon v ramci moznosti trosku pohrali aby z toho vobec nieco bolo. Myslim ze Brano "Sumo" je sikovny a preto nechapem preco ten mix dopadol tak otrasne, bolo to asi prilis cele narychlo. Mohlo to vyzniet podstatne lepsie napriek tomu ze cele cd bolo nahravane v domacich (a teda amaterskych) podmienkach. Ale co uz, obal to ma pekny :).
pamatuju si, jak jsem mel obdobi, kdy jsem neposlouchal nic jineho nez Ethereal Pandemonium (sorry za vyslovnost - tak jako Rudi to neumim) ...a kdo by si tehdy pomyslel, jak hodny a mily chlapec se v kapele nachazi
russel, ty si vtipny:)
Jaktože mi nikdo neřekl, že Vudre muzikantuje...tak to je neuveritelné
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Bilanční a v rámci možností i moderní album zároveň. Typičtí BODY COUNT místy výrazně oživení působením hostů. Album sotva překvapí něčím neotřelým, ale dá se mu odolávat jen do prvního výkřiku "madafaká". Pak už je to zase všechno zpátky v 90's.
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
Vložit diskusní příspěvek