PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Nevim jak vás, ale mě novinka Insidious hodně baví.
Disarmonia Mundi
Zmínku o Disarmonia Mundi jsem našel zde, resp. možná že ne, ale až diskusí níže jsem je začal brát tak vážně abych si doplnil vzdělání.
Chodí sem dost možná nejvíc čtenářů obdobných webzinů - tak proč ne nediskutovat právě tady, když se tu rozjela (před pár lety) ona diskuse?
Víš co většina lidí fakt nemá ráda tzv. "necro". Taky nechápu když někdo reaguje na článek z roku 2004.. Kdo si má sakra pamatovat, co si myslel o nějakym albu před 7 lety a dál do minulosti:))
O Disarmonii každopádně diskutovat můžeš, český retz na netu jsou.
On je to totitž hřích reagovat na něco o čem se nediskutovalo půl roku a déle ...
Na rozdíl od provokujících redaktorů nemám problém si přečíst článek "Z městského archivu" a reagovat pokud tak uznám za vhodné.
Raději bych byl za názory na pozdější desky Disarmonia Mundi než zbytečné tlachání o ničem.
hudy - [1.6.2007 14:08]
Jací byli ti mnemic? Nějaké podrobnosti?
Příspěvek pro pamětníky?
Ahoj, díky moc za tip na Disarmonia Mundi! Stahl jsem si debut (moc mě to nevzalo), ale dvojka "Fragments of D-Generation" je parádní. Zní to jako Natural Born Chaos II. Podle názorů co jsem četl, však na dalších deskách dost zjednodušili, tak ani nevím zda má smysl je zkoušet.
DISARMONIA MUNDI fakt ze nechapem, preco su taki prehliadani! Mne sa pacia viac nez Soilwork
Málo kapel tohoto stylu?
Myslím si, že tohoto stylu je tady kapel opravdu požehnaně...Soilwork, In Flames, Mnemic, Raunchy, Sonic Syndicate, Disarmonia Mundi, Darkane, Darkest Hour, By-Night a další, ale pořád se propírá stará dobrá Švédská škola...jinak všem výrazně doporučuju Disarmonii Mundi, fakt geniální neo-thrash...
JJ. Som sa zarozprával pri pivku s istými čitateľmi z tohto serveru. :o)
Tak to je škoda, byli opravdu výborní!
Moc dobré. Ale videlk som z nich iba pol hodinku.
to ozzy: jasně, jasně, povídám, že to není žádný zázrak. Ale co říkáš na Mnemic ?
Hudy
Tiež som tam bol a Nightrage ma teda príliš nenadchli. Nevravím, že to bolo úplne zle, ale čakal som niečo viac.
SXS: Disarmonia Mundi
Já na nich byl teďka v Bratislavě. Docela mě překvapili, zahráli opravdu dobře, ale pořád je to pro mě jen takový průměr... to co po nich předvedli Mnemic byla naprostá bomba! Skvělej zvuk, úžasný kytary, parádní hudební show. Jeden z nejlepších koncertů!!!
Kdy budou v Čechách
Nevíte někdo kdy budou v Čechách? Jinak nový album je fakt dobrý a jestli autor recenze píše, že takovejch kapel je dost tak ať mi prisím nejaké napíše. Znám In Flames Dark Tanq. Soilwork ale u žádný sem neslyšel podobný nápady a hlavně nevim jak udělali takovej čistej zvuk??
Chystám sa na nich do Bratislavy, tak uvidím, ako sklaby budú fungovať naživo.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek